Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Άρτα: Υποθηκεύτηκε ένα σπίτι για 569 ευρώ – Τι συνέβη

Άρτα: Υποθηκεύτηκε ένα σπίτι για 569 ευρώ – Τι συνέβη

Κοινoποίηση:

Η οφειλή που αντιστοιχούσε σε εννέα μέρες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (και ήταν έναντι ποσό) ήταν 569 ευρώ και είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί νομικά η εταιρεία και να μπει υποθήκη σε πρώτη κατοικία.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Βασιλική Ευθυμίου, «πριν δύο χρόνια έλαβα για το κατάστημα που διατηρώ στην Άρτα λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά καθώς έμπαιναν ρήτρες. Αποφάσισα να αλλάξω εταιρεία παροχής ρεύματος και στο τέλος του 2021- αρχές του 2022, πλήρωσα τον εκκαθαριστικό λογαριασμό που ήταν κοντά στα 1.000 ευρώ. Οι λογαριασμοί έρχονταν κάθε μήνα, όχι δίμηνο. Στα τέλη του Ιανουαρίου λοιπόν ήρθε λογαριασμός με οφειλή 569 ευρώ. Πάγωσα. Αυτά τα χρήματα δεν τα πλήρωσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η περίοδος κατανάλωσης ήταν από 1 Ιανουαρίου έως 9 Ιανουαρίου. Για εννέα μέρες λοιπόν έπρεπε να πληρωθεί το ποσό των 569 ευρώ».

Από εκεί και πέρα, η εταιρεία κινήθηκε νομικά. Όπως αναφέρει η κα Ευθυμίου, «έφτασε στο μαγαζί  με δικαστικό επιμελητή ένα εξώδικο και μία διαταγή πληρωμής. Τα χαρτιά τα παρέλαβε μία υπάλληλος που εργαζόταν τότε εκεί. Εγώ δεν βρισκόμουν στην πόλη, ετοίμαζα το μαγαζί στην Πάτρα, και τα χαρτιά δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια μου. Και η υπάλληλος δεν ενημερώθηκε ότι ο άνθρωπος που άφησε τα χαρτιά ήταν δικαστικός επιμελητής. Κινήθηκε λοιπόν μια διαδικασία και κάποια στιγμή ενημερώθηκα ότι μπήκε υποθήκη στην πρώτη μου κατοικία. Εγώ από την άλλη δεν είχα ιδέα έτσι ώστε να κάνω κάποια κίνηση, κάποιον συμβιβασμό ή οτιδήποτε. Ενημερώθηκα από τη δικηγόρο μου ότι ο δικαστικός επιμελητής έχει το δικαίωμα να παραδώσει τα έγγραφα αλλού. Ούτε από την εταιρεία ενημερώθηκα ότι είχε στείλει εξώδικο και ότι θα μπει υποθήκη στο σπίτι, αν και με ενημέρωναν για το χρέος που υπήρχε.

Πριν μία εβδομάδα λοιπόν, πήρα από το Ειρηνοδικείο διαταγή πληρωμής και ενημερώθηκα και για την υποθήκη. Τώρα θα πρέπει να πληρώσω αυτό το ποσό μαζί με τα δικαστικά έξοδα, περίπου 1.300 ευρώ. Να σημειώσω ότι ξανά ήρθε λογαριασμός, πάνω 700 ευρώ, δεν ξέρω τι προστέθηκε στην αρχική οφειλή αφού έφυγα από την εταιρεία. Δεν έχει νόημα να κινηθώ δικαστικά. Υποθηκεύτηκε ένα σπίτι για 569 ευρώ, που είναι έναντι ποσό, το οποίο αντιστοιχεί σε εννέα μέρες κατανάλωσης. Τώρα αν δεν ανταποκριθώ  και δεν πληρώσω, το επόμενο βήμα που μπορεί να κάνει η εταιρεία, είναι διαταγή κατάσχεσης».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288