Αρχική » ωTOP STORY » «Αρτινών Συνεργασία» Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

«Αρτινών Συνεργασία» Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Κοινoποίηση:

Μπορεί η Δημοτική Παράταξη του κ. Σιαφάκα και προσωπικά ο ίδιος να θέλει να πάθουμε ομαδική λοβοτομή, αλλά ευτυχώς αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.

Όπως και στην περίπτωση του ΞΕΝΙΑ, έτσι και στην περίπτωση του Open Mall, ο κ. Σιαφάκας στα 9 χρόνια που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος, ψήφισε θετικά σε όλες τις προτάσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη και στην προεκλογική του εκστρατεία αλλά και μετά ως Δήμαρχος, κάθε φορά που έκανε αυτοψία στο έργο του open mall – και υπάρχουν πολλά τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ο κ. Σιαφάκας έκανε λόγο μόνο για «τήρηση χρονοδιαγράμματος» και για πιέσεις στον εργολάβο, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις!

Μιλούσε, επίσης για «επικοινωνία με τον κόσμο», ώστε να έχουν όλοι εικόνα πότε περνάει το έργο μπροστά τους, κάτι που προφανώς δεν τηρήθηκε.

Ενδεικτικό είναι ακόμη το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ.Σιαφάκας λίγες εβδομάδες πριν, στις 28 Μαρτίου 2024 (διαθέσιμο εδώ: https://www.arta.gr/open-mall-stochos-i-dimiourgia-mias-polis-pou-anadeiknyei-tin-omorfia-tis-kathimerinis-zois-ton-katoikon/). Στο οποίο Δελτίο Τύπου ο Δήμος καλεί τους καταστηματάρχες να υπογράψουν για να μπουν στο έργο, χωρίς να γίνεται λόγος για καμία τροποποίηση. Τους ίδιους καταστηματάρχες που προεκλογικά τους έταζε λαγούς και πετραχήλια.

Αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα αναφορικά με τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κ. Σιαφάκα σχετικά με το Open Mall.

Από εκεί και πέρα και αναφορικά με το ίδιο το έργο, υπενθυμίζουμε τα εξής:

  • Το έργο πέρασε μέσα από Ανοιχτό Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, με Ανεξάρτητη Επιστημονική Αρχιτεκτονική Επιτροπή και η επιλογή που προτάθηκε, προκρίθηκε σύμφωνα με όλα όσα ισχύουν για τους δημόσιους διαγωνισμούς.

  • Πρόκειται για ένα έργο με σημαντικές παρεμβάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ, για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης.

  • Της τελικής πρότασης είχε προηγηθεί μια ευρεία δημόσια διαβούλευση από το 2018 και όλες οι προτάσεις κατατέθηκαν στην αρμόδια αρχιτεκτονική επιτροπή.

  • Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, δηλώσαμε δημόσια αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν θέλουμε να δεσμεύσουμε την νέα δημοτική αρχή με την υπογραφή της σύμβασης του μεγάλου open mall, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στον νέο δήμαρχο να αξιολογήσει την συνέχιση ή μη του έργου αυτού. Όμως, τον Δεκέμβριο του 2023 ο κ. Σιαφάκας μας ζητούσε δημόσια να υπογράψουμε τη σύμβαση για την συνέχιση του Open Mall, ως έχει, μιας και ο ίδιος γνώριζε τις μελέτες του έργου και τις είχε ψηφίσει, όπως και οι κ.κ. Ευαγγέλου, Καραγεώργος, Κοτσαρίνης, Χαρακλιάς !!

Όσον αφορά το μέλλον:

  • Με δεδομένου ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα μικρό τμήμα του έργου, όλοι οι αρμόδιοι φορείς μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις.

  • Ποιες μπορεί να είναι αυτές, χωρίς να τιναχθεί το έργο στον αέρα; Θα μπορούσε να τροποποιηθεί/αντικατασταθεί ο αστικός εξοπλισμός (γλάστρες, παγκάκια, καλαθάκια) και να φυτευτεί περισσότερο πράσινο και νέα δέντρα. Επίσης σε μερικά σημεία των πεζοδρόμων και στις πλατείες, θα μπορούσε να τοποθετηθούν μπορντούρες με άλλο σχέδιο και χρώμα.

  • Ταυτόχρονα, προτείνουμε την απαλλαγή́ όσων επιχειρήσεων πλήττονται, από τους λογαριασμούς του νερού́, από τα δημοτικά́ τέλη και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, για όλο το διάστημα που το έργο ανάπλασης είναι σε εξέλιξη.

Η Δημοτική μας Παράταξη δεν πρόκειται να φέρει τρικλοποδιές για την ομαλοποίηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Είμασταν εμείς που φέραμε στην Άρτα τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις, είμαστε εμείς που πορευτήκαμε και πορευόμαστε με πολιτική εντιμότητα και ειλικρίνεια απέναντι στην κοινωνία σηκώνοντας το πολιτικό κόστος, είμαστε εμείς που θέλουμε να δούμε τα εκατομμύρια που φέραμε στην Άρτα να πιάνουν τόπο.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288