Άσκηση απορύπανσης πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζας
Κοινoποίηση:
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας η καθιερωμένη άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στη θαλάσσια ζώνη Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας.
Το σενάριο προέβλεπε ρύπανση από πετρελαιοειδή τα οποία διέφυγαν κατά τη διάρκεια πετρέλευσης Επιβατικού -Τουριστικού σκάφους.
Άμεσα και με τον συντονισμό της Λιμενάρχη Σταματίας Μαργέλη ενεργοποιήθηκε το Τοπικό Σχέδιο Καταπολέμησης Ρύπανσης της Υπηρεσίας και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και το Σωματείο Λιμενεργατών , αναπτύχθηκε περιμετρικά του σκάφους πλωτό φράγμα μήκους περί 150 μέτρων,.
Στόχος ήταν να εγκλωβιστεί η ρύπανση μέσα στο φράγμα και με την χρήση αντιρρυπαντικού εξοπλισμού με αποτέλεσμα την αναρρόφηση και την αποκομιδή των πετρελαιοειδών .
Στη χώρα μας έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το σχέδιο καταπολέμησης CONTINGENCY PLAN ώστε τα περιστατικά ρύπανσης να εντοπίζονται και να καταπολεμούνται άμεσα και με τις μικρότερες δυσμενείς επιδράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.