Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Αθήνα – Λευκάδα σε 3 ώρες: Εντυπωσιακό βίντεο από το νέο αυτοκινητόδρομο της Δυτικής Ελλάδας

Αθήνα – Λευκάδα σε 3 ώρες: Εντυπωσιακό βίντεο από το νέο αυτοκινητόδρομο της Δυτικής Ελλάδας

Κοινoποίηση:

Ορίστηκε η ημερομηνία παράδοσης του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία, που αποτελεί τον πρώτο κάθετο άξονα τις Ιόνιας Οδού.

Στις 31 Ιανουαρίου 2024 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Αμβρακία Οδού, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, μιλώντας για τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού.

Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 400 μέτρων στην περιοχή του Δρυμού, όπου είχαν βρεθεί αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποιά είχαν επιφέρει καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, έχει μήκος 48,5 χλμ., και χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους.

Αμβρακία Οδός

Το πρώτο τμήμα του δρόμου, από το Άκτιο μέχρι τη Βόνιτσα, μήκους 14 χλμ. έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το 2019, ενώ από το καλοκαίρι του 2022 λειτουργεί και η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, μήκους 17 χλμ., μέσω της οποίας επιτεύχθη η αποσυμφόρηση της πόλης.

Η τελευταία δεχόταν όλα τα οχήματα από και προς τη δυτική ακτή και τα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να «βουλιάζει» από ΙΧ. Με την ολοκλήρωση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας εξοικονομούνται περίπου 25 λεπτά μετακίνησης κατά την κύρια διεύθυνση της παράκαμψης, από Ιόνια Οδό έως Λουτράκι.

Μεγάλη κερδισμένη από την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού είναι η Λευκάδα, δεδομένου ότι ο χρόνος οδήγησης από την Αθήνα μειώνεται σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, την ίδια ώρα που συρρικνώνονται και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Είναι έργο γέφυρα, καθώς ξεκίνησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Στο παρακάτω βίντεο, που δημοσιεύθηκε στο κανάλι n.p. production στο Youtube, προσφέρεται εικόνα για το τελευταίο τμήμα της Αμβρακίας Οδού, λίγες ημέρες πριν παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288