Αρχική » BEST OF NETWORK » Χαλίτ Σινγκιλλιόγλου: O μεγαλοεπιχειρηματίας από την Τουρκία που επενδύει τώρα στο Μεγανήσι

Χαλίτ Σινγκιλλιόγλου: O μεγαλοεπιχειρηματίας από την Τουρκία που επενδύει τώρα στο Μεγανήσι

Κοινoποίηση:

Στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στο Μεγανήσι επενδύει ένα από τα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα της Τουρκίας, με δραστηριότητα σε πλείστους κλάδους, από την ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά μέχρι τον κλάδο των ακινήτων.

Μόνιμος κάτοικος του πριγκιπάτου του Μονακό, ο Χαλίτ Σινγκιλλιόγλου προχώρησε μαζί με τη σύζυγό του, Ζεκιγιέ, στη δημιουργία της εταιρείας ‘’Meganisi Hidden Resort’’. Στην ομπρέλα της εν λόγω εταιρείας εισφέρονται πέντε όμορες εκτάσεις συνολικής επιφάνειας άνω των 30 στρεμμάτων στην περιοχή «Μακρυαπούντα» ή Μακριά Πούντα σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς του Ιονίου όπως είναι το Μεγανήσι. Κύριο αντικείμενο της νέας εταιρείας θα είναι οι υπηρεσίες ενοικίασης ακινήτων και καταλυμάτων σύντομης διάρκειας με προοπτική για «άνοιγμα» στο χώρο της φιλοξενίας σε περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα. Οσον αφορά ειδικά τα πέντε όμορα που εισφέρονται συνολικής επιφάνειας κοντά στα 33 στρέμματα, έχουν αγοραστεί και είναι ιδιοκτησίας της κ. Ζεκιγιέ Σινγκιλλιόγλου, ενώ αποτιμώνται σε μία αξία της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Σινγκιλλιόγλου (Cingillioglu) είναι από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες στην Τουρκία με δραστηριότητα ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη γείτονα. Ο όμιλος έχει εταιρείες σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας, του χρηματοπιστωτικού τομέα, των ασφαλειών, του real estate κ.ο.κ..

Πέραν των οικογενειακών δραστηριοτήτων, ο κ. Σινκιλλιόγλου ήταν ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος του C Group, ενός ομίλου με ισχυρή παρουσία στο κομμάτι των οικονομικών υπηρεσιών και του χρηματοπιστωτικού τομέα σε Τουρκία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρουμανία κ.α., ενώ θεωρείται κι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα διεθνώς ως συλλέκτης έργων τέχνης, με τον επιπλέον ρόλο του μέλους στη Συμβουλευτική Επιτροπή των Sotheby’s. Το όνομα Σινγκιλλιόγλου- Cingillioglu φιγουράρει στις λίστες των σημαντικότερων συλλεκτών ανά τον κόσμο όπως αυτή του αμερικανικού artnews.com, το οποίο ασχολείται με θέματα τέχνης.

H νέα εταιρεία ‘’Meganisi Hidden Resort’’ ξεκινά με ένα μετοχικό κεφάλαιο ύψους 3 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων το 1,5 εκατ. αντιστοιχεί στην αξία των πέντε εισφερόμενων εκτάσεων) με δραστηριότητα σε μία από τις πλέον ανερχόμενες τουριστικά γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση εκτίμησης που συνοδεύει το νέο εγχείρημα (Φεβρουάριος 2024) και όσον αφορά το Ιόνιο ως προορισμό, «αποτυπώνεται ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από αγοραστές του εξωτερικού που αναζητούν τόσο εξοχικές κατοικίες για τους ίδιους όσο και για επιχειρηματική αξιοποίηση. Εντονο είναι το ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές, κυρίως ομογενείς, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το 80% των αγοραστών είναι ξένοι όπως Βρετανοί, Γερμανοί και αρκετοί Ρώσοι πρίν το ξέσπασμα του πολέμου. Οι τιμές έχουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια και πολλές περιπτώσεις φτάνουν τα επίπεδα προ κρίσης, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά προτιμήσεων εξοχικών κατοικιών από επενδυτές καταγράφονται σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα». Υψηλότερη ζήτηση παρατηρείται κυρίως σε παραθαλάσσιες κατοικίες ή κατοικίες με θέμα θάλασσα και ολοένα και περισσότερο σε κατοικίες σύγχρονων προδιαγραφών που όμως διατηρούν τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής.

Οσον αφορά ειδικά το Μεγανήσι, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ανερχόμενο προορισμό στην περιοχή με πρόσβαση μέσω Λευκάδας με τακτικά δρομολόγια από το Νυδρί προς τα δύο λιμάνια του νησιού, στα Σπήλια και στο Βαθύ. Το Βαθύ είναι και ο πλησιέστερος στην έκταση οικισμός «με γραφικό λιμάνι, τουριστικό θέρετρο και αραξοβόλι θαλαμηγών. Στη θέση Μακριά Πούντα όπου βρίσκονται εκτάσεις της Meganisi Hidden Resort A.E., και στην ευρύτερη περιοχή «υπάρχουν πολλές αδόμητες εκτάσεις και παραθεριστικές κατοικίες oι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις αξιοποιούνται τουριστικά», όπως αναφέρεται. «Σε αδόμητες εκτάσεις της περιοχής οι ζητούμενες τιμές παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση ανάλογα με τη θέση, την απόσταση από τη θάλασσα και σχεδόν διπλασιάζονται με την ύπαρξη ιδιωτικής παραλίας». Οι τιμές με βάση την εκτίμηση των ακινήτων μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 100 ευρώ ανά τ.μ..

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288