Αρχική » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Χειμάρρα: Παραιτήθηκε η υπηρεσιακή δήμαρχος, Μπλερίνα Μπάλα που είχε πάρει τη θέση του Φρέντι Μπελέρη

Χειμάρρα: Παραιτήθηκε η υπηρεσιακή δήμαρχος, Μπλερίνα Μπάλα που είχε πάρει τη θέση του Φρέντι Μπελέρη

Κοινoποίηση:

Την παραίτησή της φέρεται να υπέβαλε η υπηρεσιακή δήμαρχος Χειμάρρας, Μπλερίνα Μπάλα, η οποία είχε οριστεί δήμαρχος από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η ίδια, στους λόγους της παραίτησής της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, himara.gr, επικαλείται αδυναμία εκπλήρωσης του έργου που ανέλαβε για προσωπικούς λόγους.

Πλέον σύμφωνα με τον αλβανικό εκλογικό νόμο, αρμόδιο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας μέχρι να συνεδριάσει για να ψηφίσει και να ορίσει άλλον δήμαρχο.

Η Μπάλα ήταν ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χειμάρρας και αντιδήμαρχος του Γκόρου στον δήμο.

Ο δήμος Χειμάρρας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2023 κερδήθηκε από τον συνδυασμό του Φρέντι Μπελέρη, όμως του στερήθηκε το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του έστω και μέσα από τη φυλακή.

Από τότε η διοίκηση του δήμου παραμένει στα χέρια του Σοσιαλιστικού κόμματος, παρόλο που έχασε στις εκλογές. Το πρόσωπο που είναι μπροστά, είτε ονομάζεται Γκόρος είτε Μπάλα, μικρή σημασία έχει καθώς όλοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται από πίσω και κινεί τα νήματα και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288