Αρχική » 7 EDITION » Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στη σήραγγα Μαλακάσι Α στην Εγνατία Οδό

Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στη σήραγγα Μαλακάσι Α στην Εγνατία Οδό

Κοινoποίηση:

Η σήραγγα Μαλακασίου, ο ημιτελής κόμβος προς Δρίσκο και άλλα έργα

στη συνάντηση – επίσκεψη του Υφ. Υποδομών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Για την εξέλιξη των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται στη σήραγγα Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού ενημερώθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Ταχιάος και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κ. Κουτσούκο.

Ακολούθησε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την οποία τονίστηκε από Υφυπουργό και Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας της σήραγγας και οι εργασίες που εκτελούνται σήμερα είναι εργασίες συντήρησης οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Υφυπουργός Υποδομών, τόνισε ότι όπως προέκυψε από τους ελέγχους, «με απόλυτη διατύπωση η σήραγγα δεν έχει κανένα στατικό πρόβλημα». Εντοπίστηκαν ωστόσο κάποια προβλήματα, «αποφλοιώσεων λόγων νερών που δεν στράγγιζαν καλά» και επίσης τα άλατα από τους αποχιονισμούς που κατευθυνόταν στα χαμηλά προκάλεσαν σημάδια αποφλοίωσης. Ο Υφυπουργός πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι «όλες οι σήραγγες της Εγνατίας οδού πλέον μετά την παραχώρηση και ακόμη νωρίτερα κατά τη φάση της παράδοσης στον ανάδοχο της παραχώρησης θα ελεγχθούν και θα ακολουθήσει η πολύ βαριά συντήρηση όπως προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης».

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε στόχο να προκαλέσει πρόβλημα, εξηγώντας ότι «αν είπα μια κουβέντα παραπάνω, την είπα για να δείξω το πρόβλημα που υπάρχει για το δρόμο αυτό που χρειάζεται βαριά συντήρηση, όπως είπε και ο κ. Υπουργός», για να συμπληρώσει ότι η θέση του για τα διόδια είναι ότι «όποιος κάνει χρήση του δρόμου, πρέπει να πληρώνει».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288