Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Διασύνδεση ταμειακών με POS: Πότε ξεκινούν τα πρόστιμα για τους επαγγελματίες

Διασύνδεση ταμειακών με POS: Πότε ξεκινούν τα πρόστιμα για τους επαγγελματίες

Κοινoποίηση:

Περίπου δεκαπέντε ημέρες ακόμα, έχουν στην διάθεσή τους οι επαγγελματίες για να προμηθευτούν POS και να τα συνδέσουν με τις ταμειακές στις επιχειρήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουν το πρόστιμο, ενώ θα είναι έτοιμοι «όταν πατηθεί το κουμπί» για τη διασύνδεσή τους με τις ταμειακές μηχανές.

Έτσι, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, οι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει την παραγγελία ή την προμήθεια POS, έτσι ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο. Αναφορικά με την ημερομηνία διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS, αυτή δεν αλλάζει και παραμένει η 1η Μαρτίου του 2024.

Μάλιστα, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση στο χρονοδιάγραμμα. Όπως σημειώνουν μάλιστα από το οικονομικό επιτελείο και την ΑΑΔΕ το συγκεκριμένο έργο της διασύνδεση είναι ένα εμβληματικό, η υλοποίηση του οποίου εκτιμούν ότι θα κόψει τον ομφάλιο λώρο της φοροδιαφυγής.

Πιο αναλυτικά αυτό που αλλάζει από την 1η Μαρτίου, είναι ότι όταν ο πελάτης αγοράζει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία και πληρώνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τότε η απόδειξη με το ποσό πληρωμής διαβιβάζεται αυτόματα στην ΑΑΔΕ.

Από την 1η Μαρτίου δεν θα υφίσταται πληκτρολόγιο στα POS ή δεν θα δίνεται η δυνατότητα πληκτρολόγησης του ποσού. Ότι ποσό λέει η απόδειξη αυτό θα μπορεί να πληρώνει ο πελάτης με την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288