Αρχική » BEST OF NETWORK » Δήμαρχος Γερμανικής πόλης χόρεψε Ηπειρώτικα

Δήμαρχος Γερμανικής πόλης χόρεψε Ηπειρώτικα

Κοινoποίηση:

Τον πρώτο δήμαρχο ελληνικής καταγωγής στη Γερμανία, κ. Δημήτρη Αξούργο, υποδέχτηκε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών.

Τα Ιωάννινα και το Σβέρτε είναι αδελφοποιημένες πόλεις και αυτές τις ημέρες 25μελής αποστολή πραγματοποιεί επίσκεψη στα Ιωάννινα και την Ήπειρο.

Τον κ. Αξούργο, ο οποίος έχει καταγωγή από Λογγάδες και Κόνιτσα Ιωαννίνων, καλωσόρισαν οι υπεύθυνοι του Τμήματος, κκ. Η. Γκαρτζονίκας και Ν. Νούσιας, τονίζοντας ότι το Τμήμα συνεχίζει τον δρόμο της σχέσης με τις αδελφοποιημένες πόλεις, κάτι που ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, το 1984, με τη Λεμεσό Κύπρου και συνέχισε το 1997 με την Αγία Νάπα Κύπρου, ενώ έχει καλλιεργήσει στενές σχέσεις με τους ομογενείς στον κόσμο, και ιδίως στη Γερμανία.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Αξούργος τόνισε τη χαρά του που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του και αναφέρθηκε σε ενέργειες που γίνονται ή θα γίνουν για στενότερη σχέση μεταξύ των δύο πόλεων. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να γίνει μια σειρά στοχευμένων παραστάσεων και παρουσιάσεων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου στη Γερμανία από το έμπειρο και διεθνές βραβευμένο γιαννιώτικο συγκρότημα.

Κατόπιν, παρακολούθησε μέρος του μαθήματος, ενώ προς ευχάριστη έκπληξη όλων, χόρεψε και ο ίδιος «σέρνοντας» μάλιστα και το χορό. Το ίδιο έκαναν και μέλη της αποστολής που τον συνόδευαν δημιουργώντας μια ωραία ηπειρώτικη στιγμή φιλοξενίας και πολιτισμού.

Τέλος, όπως συνηθίζει το Τμήμα, ως δώρο προσέφερε στον κ. δήμαρχο ένα μπουκάλι με τσίπουρο, που αποστάζουν κάθε χρόνο οι ίδιοι οι χορευτές, για τους φιλοξενούμενους και τους φορείς, που θα συνεργαστούν.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288