Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Δήμος Πάργας- Οι περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες- Ποιες ελέγχθηκαν…

Δήμος Πάργας- Οι περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες- Ποιες ελέγχθηκαν…

Κοινoποίηση:

Εκτεταμένους ελέγχους στις 14 παραλίες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών μέσω του «MyCoast» πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι έλεγχοι έγιναν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους δήμους.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις 5 ημέρες εξετάστηκαν πάνω από 1.000 καταγγελίες πολιτών, εκ των οποίων οι 604 είχαν υποβληθεί μέσω της εφαρμογής MyCoast, καθώς και εκατοντάδες τηλεφωνικές καταγγελίες (πάνω από 400) που συγκέντρωσαν οι κτηματικές υπηρεσίες.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προέκυψε πως η συνολική εικόνα στις παραχωρηθείσες για επιχειρηματική δραστηριότητα παραλίες είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

MyCoast: Πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ
Εν τούτοις, από ένα μέρος των επιχειρήσεων που ελέγχθησαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που κυμαίνονταν από την απουσία σήμανσης μέχρι υπερβάσεις του υπό κατάληψη χώρου από επιπλέον ομπρελοκαθίσματα και άλλες κατασκευές.

Επιπλέον, τρεις επιχειρήσεις σφραγίστηκαν καθότι δεν διέθεταν σύμβαση παραχώρησης, ενώ συνολικά έχουν μέχρι στιγμής επιβληθεί πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ.

 

MyCoast: Αναλυτικά, οι παραλίες που συγκέντρωσαν πανελλαδικά τις περισσότερες καταγγελίες και ελέγχθηκαν

Παραλία Κρυονέρι στον Δήμο Πάργας.

Εξετάστηκαν 169 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες που αφορούσαν 13 επιχειρήσεις. Σε όλες διαπιστώθηκε αυθαίρετη χρήση επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση.

Παραλία Βάλτος στον Δήμο Πάργας.

Εξετάστηκαν 50 καταγγελίες πολιτών και επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση. Τα ομπρελοκαθίσματα απομακρύνθηκαν άμεσα από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288