Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Δύο θανατηφόρα τροχαία στις παρακαμπτήριες οδούς σε Άρτα και Αμφίκλεια – Σε απόγνωση οι μεταφορείς από τα μπλόκα των αγροτών

Κοινoποίηση:

Σοβαρές αντιδράσεις και έντονη αγανάκτηση εκφράζουν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών οχημάτων για την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό οδικό δίκτυο εξαιτίας των μπλόκων. Οι πολύωρες καθυστερήσεις και οι αναγκαστικές παρακάμψεις έχουν μετατρέψει δρομολόγια διάρκειας 5–6 ωρών σε ταξίδια που ξεπερνούν ακόμη και τις 10–15 ώρες, εκτοξεύοντας το κόστος μεταφοράς και δοκιμάζοντας τις αντοχές των οδηγών.

Οι μεταφορείς τονίζουν ότι, παρά τις δυσκολίες, στηρίζουν την τροφοδοσία της αγοράς και διαβεβαιώνουν τους καταναλωτές πως δεν θα υπάρξουν ελλείψεις, ακόμη και ενόψει των εορτών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, λόγω των εξαντλητικών ωρών οδήγησης σε ακατάλληλες παρακαμπτήριες οδούς. Τονίζουν επίσης ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούν να μετακυλίσουν το κόστος στους πελάτες κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Δύο θανατηφόρα τροχαία σε Αμφίκλεια και Άρτα

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, κ. Κ Παναγιώτης Τεγρέλλης αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, ένα στην Αμφίκλεια και ένα στην Άρτα, τα οποία συνδέονται με την αυξημένη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε δευτερεύοντες δρόμους. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με το πρόβλημα των ωραρίων, καθώς τα μπλόκα οδηγούν σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου οδήγησης που είναι οι 8 ώρες με αποτέλεσμα τον κίνδυνο επιβολής ιδιαίτερα αυστηρών προστίμων.

Ο κ. Τεγρέλλης τονίζει επίσης ότι δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στάθμευσης ούτε οι φυσικές αντοχές για να αντέξουν οι οδηγοί τέτοιες συνθήκες, ενώ προβλήματα προκαλούνται και στα φορτηγά που εισέρχονται από το εξωτερικό και ακινητοποιούνται σε σημεία ελέγχου, όπως είναι ο Προμαχώνας.

Οι μεταφορείς δηλώνουν ότι σέβονται τα αιτήματα των αγροτών, ωστόσο εκφράζουν την άποψη πως ο τρόπος διεκδίκησής τους είναι λάθος και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς και στην οδική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799