Αρχική » BEST OF NETWORK » Εφορία: Πώς θα «κουρέψετε» τα πρόστιμα έως και 75%

Εφορία: Πώς θα «κουρέψετε» τα πρόστιμα έως και 75%

Κοινoποίηση:

Εκπτώσεις μπορούν να επιτύχουν φορολογούμενοι επιλέγοντας την εξωδικαστική επίλυση διαφορών.

Η πρώτη ρύθμιση «τρέχει» ήδη, λήγει στις 30 Ιουνίου 2024 και αφορά υποθέσεις φορολογικών διαφορών που εκκρεμούν στα δικαστήρια, ενώ η δεύτερη έρχεται από την 1η Οκτωβρίου 2024 και αφορά φορολογούμενους που θα ομολογήσουν οι ίδιοι ότι διέπραξαν συγκεκριμένες φορολογικές παραβάσεις, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων.

Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε μείωση προστίμων 75%;

Οι φορολογούμενοι με υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια εάν υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 αίτηση στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και 75% και εξόφληση των οφειλών σε έως και 24 δόσεις. Θα πρέπει όμως μέσα σε πέντε ημέρες από τον συμβιβασμό να καταβάλουν το 30% της οφειλής. Το υπόλοιπο μπαίνει σε δόσεις.

Το αίτημα αφορά μόνον υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων έως τις 29 Ιουνίου 2024, επισημαίνεται.

Η εξέταση των αιτήσεων εξώδικης επίλυσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2024. Για όσο διάστημα εκκρεμεί η υπόθεση αναστέλλεται η δίκη.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288