Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Εγνατία: Αυξάνονται τα διόδια σε 0,04 λεπτά

Εγνατία: Αυξάνονται τα διόδια σε 0,04 λεπτά

Κοινoποίηση:

Στην αναπροσαρμογή των διοδίων της Εγνατίας Οδού από 28% έως 32% προχωρεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ελάχιστες ώρες πριν την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ –EGIS.

Η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Αθανάσιος Πετραλιάς προβλέπει την αναπροσαρμογή των διοδίων σε 0,04 λεπτά ανά χιλιόμετρο από 0,03 λεπτά, εκκρεμότητα που αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα. Η αύξηση των διοδίων με βάση το ΦΕΚ τίθεται σε εφαρμογή με την δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επόμενο βήμα είναι η κύρωση της σύμβασης από την Βουλή και θα ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών παράδοσης – παραλαβής από την Εγνατία Οδό, στη νέα εταιρεία που έχει συστήσει ο προτιμητέος επενδυτής. To oικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να γίνει προς τα τέλη του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288