Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Κοινoποίηση:

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων κλιμακώνονται, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις με διπλή κατεύθυνση, που θέτει υπό έρευνα τόσο όσους συμμετέχουν σε αυτές αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εν λόγω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων .

Συγκεκριμένα, με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ζητά διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών, ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων .

Υπό έρευνα, επίσης, θα τεθούν και οι ενέργειες που έγιναν από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, μετά τις καταλήψεις και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Ο κ. Μαργαρίτης αναμένεται τάχιστα να ξεκινήσει την έρευνα του καλώντας τους πρώτους μάρτυρες μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288