
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026, στις 18:30, στο Επιμελητήριο Άρτας και θα περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΤΕΜΠΗ: The Untold Stories», καθώς και συζήτηση με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το δυστύχημα και την ανάγκη να παραμείνει στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του Ντένις Ρούτσι,
ο Άρης Σταμάτης, πρώην μηχανοδηγός,
η δημοσιογράφος Μαρία Κεφάλα από την ομάδα του «The Untold»,
και η σκηνοθέτιδα Μαρία Γαλάτη.
Οι διοργανωτές τονίζουν ότι τρία χρόνια μετά το δυστύχημα «δεν έχει υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στην κατάσταση των σιδηροδρόμων», κάνοντας λόγο για προβλήματα όπως ο κατακερματισμός των υπηρεσιών, η υποχρηματοδότηση των υποδομών και η υποστελέχωση.
Παράλληλα αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης δημιουργούν ερωτήματα για την πλήρη απόδοση ευθυνών, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι κινητοποιήσεις των πολιτών και των οικογενειών των θυμάτων κράτησαν το θέμα στην επικαιρότητα.
Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά σε αιτήματα για ασφαλείς και δημόσιες μεταφορές, πλήρη διερεύνηση των ευθυνών και θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας του σιδηροδρόμου.
Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με κάλεσμα συμμετοχής πολιτών στη συζήτηση και στις δράσεις που πραγματοποιούνται για τη μνήμη των θυμάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας στις μεταφορές.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι





Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799