Αρχική » 7 EDITION » Έκτακτο δώρο Πάσχα: Νέες πληροφορίες για τους δικαιούχους και τα ποσά

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Νέες πληροφορίες για τους δικαιούχους και τα ποσά

Κοινoποίηση:

Nέες πληροφορίες αναφορικά με τη χορήγηση του έκτακτου δώρου Πάσχα στους πολίτες. Όπως μεταδίδει το MEGA, η σκέψη της κυβέρνησης είναι να δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στα ευάλωτα νοικοκυριά το Πάσχα στα πρότυπα του επιδόματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα. Φαίνεται πως οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες, προκειμένου να δοθεί το έκτακτο βοήθημα το Πάσχα. Σημειώνεται πως δεν είναι μια τελική απόφαση αλλά είναι ένα σενάριο που εξετάζεται έντονα και φέτος από την κυβέρνηση.

«Θα υπάρχουν υπερέσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί από τον Γενάρη υπάρχουν πολύ μεγάλα έσοδα πέραν του προϋπολογισμένου ποσού. Ήδη από τον Γενάρη είχαμε πολύ μεγάλη διαφορά στα έσοδα σε σχέση με την πρόβλεψη » είπε ο εργατολόγος και δικηγόρος, Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στο MEGA. «Η κυβέρνηση θα το δώσει αυτό το επίδομα. Το επίδομα αυτό θα δοθεί από ότι φαίνεται πριν το Πάσχα  και θα αφορά ευάλωτους » συμπλήρωσε και ανέφερε τους δικαιούχους του επιδόματος.

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

«Στην ουσία, οι κατηγορίες του επιδόματος είναι  γνωστές, δηλαδή:

  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Αυτοί είναι περίπου 1.055.000 που λαμβάνουν μέχρι 700 ευρώ σύνταξη. Αυτοί θα πάρουν επίδομα από 150 ευρώ μέχρι και 200 ευρώ. Και ενδεχομένως να υπάρχουν και κλιμακώσεις στα ποσά του επιδόματος τα οποία θα διαμορφώνονται ανάλογα με το ποσό της σύνταξης που λαμβάνει ο ασφαλισμένος.
  • Οι πολίτες που λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα: Αυτό αφορά 800.000 οικογένειες οι οποίες θα πάρουν μιάμιση δόση παραπάνω του επιδόματος αρκεί να έχει εγκριθεί το Α21.
  • 210.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Θα λάβουν και εκείνοι ένα έκτακτο βοήθημα. Το βοήθημα θα είναι μάλλον το μισό ποσό του μηνιαίου ΕΕΕ.
  • Οι πολίτες που λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ είναι 250 χιλιάδες:  Αυτοί θα πάρουν επίδομα 150 ευρώ με 200 ευρώ » σημείωσε και μίλησε για τους  μακροχρόνια ανέργους.

«Να δούμε τι θα γίνει με τους μακροχρόνια ανέργους .Δεν έλαβαν κάτι το Δεκέμβριο αλλά ούτε και τώρα φαίνεται να λαμβάνουν κάτι» είπε.

enikonomia.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288