Αρχική » ΔΗΜΟΦΙΛΗ » Εκτεθειμένος ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης- Δύο Κέντρα Ημέρας στην Θεσπρωτία

Εκτεθειμένος ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης- Δύο Κέντρα Ημέρας στην Θεσπρωτία

Κοινoποίηση:

Εκτεθειμένος έμεινε ο Σπύρος Κυριάκης από το θέμα με τις νέες δομές Ψυχικής Υγείας. Ο Βουλευτής της ΝΔ δεν έχει βρει ακόμη τα …πατήματά του στα νέα καθήκοντα καθώς από την ημέρα εκλογής του ως Βουλευτής Πρέβεζας έχει υποπέσει σε πολλά και σημαντικά λάθη.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από το prevezatoday και τον Γιώργο Ευσταθίου

{Ανακοινώσεις χωρίς ουσία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυτές του βουλευτή Πρέβεζας Σπύρου Κυριάκη μιας και οι περισσότερες αφορούν κυρίως σε επαφές με κυβερνητικά στελέχη, χωρίς κάτι ιδιαίτερο και ουσιαστικό για τον νομό αλλά και βίντεο με τις ομιλίες στην βουλή για νομοσχέδια.

Καλή η επικοινωνία με τους πολίτες του νομού αλλά να περιλαμβάνονται και ενέργειες με ουσιώδης αποτέλεσμα!

Η τελευταία μάλιστα αφορά σε νέες δομές ψυχικής υγείας που σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή αιτήθηκε στον Υφυπουργό Υγείας την δημιουργία νέας στην Πρέβεζα κατά την συνάντησή τους την Δευτέρα.

Κάτι που φαίνεται έγινε κατόπιν εορτής, μιας και δύο μέρες μετά ο Υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Δημήτριος Βαρτζόπουλος, υπέγραψε τις προκηρύξεις διαγωνισμών για δεκατέσσερις νέες δομές, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Πρόκειται για Κέντρα Ημέρας, Οικοτροφεία και Κινητές Μονάδες για άτομα με Αυτισμό, με Άνοια καθώς και για άτομα με σοβαρή ψυχική διαταραχή. Οι νέες δομές θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας οι νέες δομές που προκηρύχθηκαν είναι, 1 Οικοτροφείο τύπου Α4, 1 Οικοτροφείο τύπου Α8, 1 Οικοτροφείο τύπου Α7, 1 Οικοτροφείο τύπου Α6, 2 Οικοτροφείο τύπου Α3, 3 Κέντρα Ημέρας για την άνοια, 1 Κινητή Μονάδα για την άνοια, 2 Κέντρα Ημέρας για αυτισμό, 2 Κέντρα Ημέρας παιδιών και εφήβων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δύο από τις παραπάνω μονάδες θα ενταχθούν στην Θεσπρωτία. Και οι υπόλοιπες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λασίθι, Λέσβο, Τρίκαλα, Σέρρες.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται δύο μέρες μετά την επίσκεψη Κυριάκη στον Υφυπουργό κάτι που σημαίνει πως τα όσα επικοινώνησε ο βουλευτής δεν είχαν  κανένα νόημα.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας ανακοινώνει την ένταξη στην προκήρυξη δύο Κέντρων Ημέρας στην περιοχή.

Η πρώτη μονάδα στη Θεσπρωτία αφορά τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για Αυτισμό για παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες που πάσχουν από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος ενώ το άλλο Κέντρο Ημέρας θα φιλοξενεί ενήλικες με Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς διαταραχές.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιόγιακας, ο αριθμός των ωφελούμενων που θα μπορεί να εξυπηρετήσει – σε κάθε περίπτωση χωρίς οικονομική επιβάρυνση – το κάθε Κέντρο Ημέρας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και τη σύνθεση της θεραπευτικής του ομάδας καθώς και από το είδος των θεραπευτικών πράξεων που θα διενεργούνται σε αυτό. Ο προϋπολογισμός της 4μηνης προετοιμασίας και της λειτουργίας των δύο ημερήσιων κέντρων κατά τους πρώτους 18 μήνες ανέρχεται αθροιστικά στις 650.000 ευρώ.}

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288