Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Ένας Δήμος από το Νομό Άρτας και άλλοι 29 Δήμοι ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης

Ένας Δήμος από το Νομό Άρτας και άλλοι 29 Δήμοι ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης

Κοινoποίηση:

Ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε και φέτος, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, τη “Νάκμπα”, υψώνοντας τη σημαία της Παλαιστίνης, μαζί με 30 ακόμη δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα.

Η “Νάκμπα” σηματοδοτεί τη βίαιη απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τις εστίες τους, τη διετία 1947 -1949, μετά την απόσυρση των Βρετανών από την Παλαιστίνη και τη συνακόλουθη ίδρυση του ισραηλινού κράτους, κατά την οποία, υπολογίζεται ότι, 15.000 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, 950.000 εκπατρίστηκαν βίαια και 481 πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης καταστράφηκαν ολοσχερώς και ένας λαός έμεινε χωρίς πατρίδα και ελπίδα επιστροφής στα πάτρια εδάφη.

Οι δημοτικές αρχές που σήκωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης

Οι 30 ελληνικοί δήμοι ύψωσαν σήμερα στα δημαρχία τους την παλαιστινιακή σημαία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, οι δήμοι που ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία είναι:

Ιλίου, Χαλανδρίου, Καισαριανής, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αγκιστρίου, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Νισύρου, Λίμνης Πλαστήρα, Πάτρας, Αγαθονησίου, Σερρών, Διρφύων – Μεσσαπίων, Γαύδου, Μηλοποτάμου, Βόρειας Κέρκυρας, Ικαρίας, Εορδαίας, Ιεράπετρας, Αγίου Βασιλείου, Νικολάου Σκουφά (Άρτα), Ρόδου, Λοκρών, Δυτικής Μάνης, Καλαμαριάς, Μήλου και Τυρνάβου.

“Αυτή η ευγενική έκφραση αλληλεγγύης ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την ιστορική και διαρκή φιλία ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Παλαιστινιακό λαό, που βασίζεται στις κοινές αξίες της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Υπεράσπισης των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της Νομιμότητας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιούσεφ Ντόρχομ.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Ντόρχομ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συμμετάσχει με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγνωρίζοντας το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκειμένου να διασωθεί η λύση των δύο κρατών.

“Η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει τη συστηματική πολιτική της καταπίεσης, του απαρτχάιντ και της αποικιοποίησης από το 1948, πραγματοποιώντας επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη: τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ”, αναφέρει ο πρέσβης της Παλαιστίνης.

 

“Καθώς τιμούμε το 76ο έτος από τη Νάκμπα, “την Καταστροφή της 15ης Μαΐου του 1948”, το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. “Θα παραμείνουμε βαθιά ριζωμένοι στη γη των προγόνων μας, στην πατρίδα μας την Παλαιστίνη. Η Παλαιστινιακή ιστορία και ο πολιτισμός δεν μπορούν να διαγραφούν και με τη σταθερή θέληση του λαού μας θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας: το δικαίωμα της επιστροφής, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία”.

news247.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288