Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου – 45 περιστατικά μόνο χθες στην Αττική

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου – 45 περιστατικά μόνο χθες στην Αττική

Κοινoποίηση:

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη της χώρα με τις καταγγελίες να είναι δεκάδες καθημερινά.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 45 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μόνο στην Αττική, ενώ το πρώτο 15νθήμερο του Απρίλη έγιναν συνολικά 831 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 161 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 1.496 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 831 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 27 θύματα.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Συνεχίζονται επίσης να εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288