Αρχική » BEST OF NETWORK » ΕΝΦΙΑ: Με ένα κλικ στο κινητό μας το εκκαθαριστικό

ΕΝΦΙΑ: Με ένα κλικ στο κινητό μας το εκκαθαριστικό

Κοινoποίηση:

«Η εφαρμογή του gov. gr θα βοηθήσει να δούμε τον ΕΝΦΙΑ στο κινητό μας και να πληρώσουμε από το κινητό μας, χωρίς ταυτότητα οφειλής, ή χωρίς να πιστωθούν τα χρήματα την επόμενη μέρα», τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο. Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε επίσης στις φορολογικές δηλώσεις και τις ρυθμίσεις χρεών.

Για την εφαρμογή του gov.gr και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ο κ. Πιτσιλής υπογράμμισε πως, «αν δεν έχουμε κάτι απρόβλεπτο, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν από αύριο το βράδυ. Η εφαρμογή του gov. gr θα βοηθήσει να δούμε τον ΕΝΦΙΑ στο κινητό μας και να πληρώσουμε από το κινητό μας, χωρίς ταυτότητα οφειλής, ή χωρίς να πιστωθούν τα χρήματα την επόμενη μέρα. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας. μπορείς να πληρώσεις με IRIS ή με κάρτα τις οφειλές, να έχει ο πολίτης την ενημέρωση που πρέπει για τα φορολογικά του. Μπορεί ο πολίτης να πάρει και γενική ή πιο εξειδικευμένη ενημέρωση».

Για τα POS και την διασύνδεση με τις ταμειακές: «ανακοινώθηκε ότι 255.000 έχουν διασυνδέσει ή έχουν κλείσει ραντεβού. Αυτοί είναι ασφαλείς. Ωστόσο μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εάν κάποιος έχει 2 POS και το ένα είναι συνδεδεμένο και το άλλο όχι, ας μη το χρησιμοποιήσει αυτό που δεν είναι συνδεδεμένο. Δεν υπάρχει ημέρα για χάσιμο, είναι κρίσιμο αυτό το έργο. Πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα».

Για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις ο κ. Πιτσιλής διευκρίνισε πως, «την εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε βγάλει τις διαδικαστικές αποφάσεις. Το δεύτερο 15ημερο Απριλίου θα πάμε σε άνοιγμα φορολογικών δηλώσεων εκτός απροόπτου. Περίπου 1 εκ. πολίτες που έχουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις και όχι από άλλες πηγές, θα είναι δικαιούχοι της δυνατότητας, εάν δεν υποβληθεί η φορολογική δήλωση από αυτούς, να την υποβάλουμε εμείς. Θα μπορούν να δουν στο σύστημα τι έχουμε υπολογίσει για εκείνους και θα τα ελέγξουν. Εάν υπάρχουν λάθη πρέπει να τα διορθώσουν».

Τέλος για τις ρυθμίσεις χρεών: «Το νέο νομοσχέδιο έχει μία πρόβλεψη η οποία ορίζει όλες οι προϋποθέσεις τήρησης της ρυθμίσεις θα ελέγχονται ψηφιακά. Αναφορικά με τις αποδείξεις, ο νόμος προβλέπει μια σειρά από κίνητρα. Κάποια καλύπτουν το αφορολόγητο».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288