Αρχική » BEST OF NETWORK » Επιμένουν οι φοιτητές κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ – Υπό κατάληψη 14 τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επιμένουν οι φοιτητές κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ – Υπό κατάληψη 14 τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κοινoποίηση:

Τον ενάμιση μήνα πλησιάζουν οι κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη της Πρυτανείας, καθώς και 14 πανεπιστημιακών τμημάτων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα, τα τμήματα παίρνουν ποικίλες θέσεις απέναντι στη διαδικτυακή εξεταστική, η οποία επιβλήθηκε δια νόμου από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του τμήματος Μηχανικών Η/Υ που ενώ δηλώνει πως διαφωνεί με τον συγκεκριμένο τρόπο εξέτασης, συμπληρώνει πως θα κάνει διαδικτυακές εξετάσεις, αφού υπάρχουν επαπειλούμενες κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει πάρει απόφαση για κυλιόμενες στάσεις εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν όσα μέλη του δεν κάνουν εξετάσεις. Άλλα τμήματα επίσης, όπως το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών δίνουν εξεταστική για επί πτυχίω φοιτητές-τριες, ανάλογα με τα μαθήματα που χρωστούν, άλλα αναβάλλουν τις εξετάσεις.

Στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται 323 συνδικαλιστές

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί προτίθενται να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω και εντείνουν τις κινητοποιήσεις, όσο πλησιάζει η μέρα κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται 323 συνδικαλιστές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με κείμενο που υπογράφουν, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας σε όλη την χώρα ενάντια στην απαξίωση των δημοσίων πανεπιστήμιων καθώς και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης».

Ακόμη, στο κείμενο αυτό, οι συνδικαλιστές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος που προβλέπει ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

«Κορυφώνεται έτσι το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνει την σταθερή υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων και την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, μέσω των ιδιωτικών κολλεγίων και πανεπιστημίων» τονίζουν.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288