Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσημο- Ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Επίσημο- Ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Κοινoποίηση:

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων, η οποία συνεκλήθη μετά από την εγκύκλιο που έστειλε στις Συγκλήτους, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό κλίμα και οι πρυτάνεις συμφώνησαν να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς ήδη βρίσκονται υπό κατάληψη περισσότερες από εκατό σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.

Η εγκύκλιος Πιερρακάκη προς τα πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε αποστείλει επείγουσα ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις συγκλήτους των ΑΕΙ στην οποία τόνιζε ότι «Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά». Επίσης ζητούσε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πανεπιστήμια.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος στις Συγκλήτους των ΑΕΙ διευκρίνιζε ότι η εκάστοτε Σύγκλητος «δύναται να λάβει απόφαση, συντρεχουσών των ανωτέρω υπό στοιχεία 6α-δ προϋποθέσεων, και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών με ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288