Αρχική » BEST OF NETWORK » Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα καταργεί πατρότητα και μητρότητα

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα καταργεί πατρότητα και μητρότητα

Κοινoποίηση:

Επιστολή με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις της και τάσσεται ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απέστειλε στους βουλευτές  σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στην Ιερά Σύνοδο όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μετέχει και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Στην επτασέλιδη επιστολή μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

«Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο.

Επιπλέον τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι το νομοσχέδιο υπερβαίνει τις συγκυριακές ανάγκες που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί με στόχο να ικανοποιηθούν παράλογες ιδεολογικές απαιτήσεις με την υιοθέτηση μιας ισοπεδωτικής ιδεολογίας περί φύλου. Θύματα αυτής της νομοθεσίας δεν θα είναι αφηρημένες έννοιες αξίες αλλά η παράδοση, οι αξίες., τα δικαιώματα των μελλοντικών παιδιών και τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας»

Δείτε την επιστολή της Ιεράς Συνόδου

iera-synodos-1
iera-synodos-2
iera-synodos-3
iera-synodos-4
iera-synodos-5
iera-synodos-6
iera-synodos-7

Την επτασέλιδη επιστολή υπογράφει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Ιωάννης Καραμούζης.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288