
Η ανακοίνωση έγινε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ν. Πρέβεζας, παρουσία παραγωγών, επιστημόνων και εκπροσώπων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Τα αποτελέσματα 100 δειγμάτων παραγωγών, παρουσίασε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτης Κάτσαρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα ελαιόλαδα της περιοχής διαθέτουν φυσικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πρότυπο ποιότητας και αυθεντικότητας.
Επιπροσθέτως, έγινε η νπαρουσίαση πρωτοκόλλου εφαρμογής φιλικών προς το περιβάλλον τεχνικών σε ελαιώνες και ελαιοτριβεία από το Δρ. Γιαννόπουλο Γεώργιο, Ερευνητή Γεωπόνο.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά την πορεία του έργου και τους στόχους της επόμενης περιόδου. Το OliveOilMedNet, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος EuroMED 2021-2027, συντονίζεται από το Επιμελητήριο Ν. Πρέβεζας και περιλαμβάνει 13 εταίρους από επτά ευρωμεσογειακές χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Κύπρο και Αλβανία, με τη συμμετοχή και του Ισραήλ ως συνδεδεμένου φορέα.
Κατά το επόμενο διάστημα, το έργο θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση συλλογής και ανάλυσης δειγμάτων ελαιολάδου (Νοέμβριος 2025 – Φεβρουάριος 2026), στη διοργάνωση δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων για φιλοπεριβαλλοντικές τεχνικές καλλιέργειας και πιστοποίηση, στη δημιουργία ενός ψηφιακού “Καταλόγου Αυθεντικών & Φιλικών Ελαιολάδων”, με δεδομένα ποιότητας και μεθόδων παραγωγής, και στην ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύωσης για παραγωγούς και επιχειρήσεις από όλες τις χώρες-εταίρους, που θα μπορούν να συνδέονται, να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και να αναπτύσσουν εμπορικές συνεργασίες.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799