Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Έρχεται νέα επιδότηση ενοικίου, μείωση φόρων και εισφορών

Κοινoποίηση:

Επιδότηση ενοικίου για ορισμένες κατηγορίες ενοικιαστών, εξετάζει η κυβέρνηση, με αφορμή το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης, τα οποία θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση, ωστόσο αποκλείουν κάθε λογική αλόγιστων παροχών.

Με το βλέμμα στραμμένο στις αβέβαιες διεθνείς εξελίξεις, το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει την αξιολόγηση μέτρων για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, τα οποία θα τεθούν υπό την έγκριση του πρωθυπουργού, προκειμένου ο ίδιος να τ’ ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ertnews.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, καθώς η έλλειψη διαθέσιμων ακινήτων σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση, έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές αγοράς ή ενοικίασης.

Η χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε νέους ανθρώπους, πιθανότατα έως 35 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια, είναι μεταξύ των παρεμβάσεων που εξετάζονται στην κυβέρνηση.

Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα η μείωση κάποιων άμεσων φόρων καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών.

Καθοριστικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να παίξει η πορεία του προϋπολογισμού μέχρι τον Αύγουστο, που θα καθορίσει και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Υπάρχει μια συστηματική αδικία. Υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν εισοδήματα και φαίνονται μια χαρά & υπερφορολογούνται…. και αρκετοί που φοροδιαφευγουν και περισσότερα βγάζουν από τους νόμιμους και όλα τα επιδόματα παίρνουν. Αν είναι να κάνει κάτι … ας το κάνει για όλους βάζοντας ίσως μόνο κριτήριο επιδότησης έως 100.000 ευρώ εισόδημα. Το σωστό είναι μειώσει φόρων συνολικά στην κλίμακα φορολόγησης!!!!

Στην εντατική είναι οι έλληνες .. Επιδόματα,πλησιάζουν εκλογές.. αυτά όλα είναι γάζες για τα τραύματα αλλά γάζες δεν υπάρχουν.. όταν δεν αγαπάς το λαό σου, όταν παίρνεις εντολές, φτωχοποίης, έλεγχος που ξοδεύεις,μισθούς,συντάξεις, Και εάν χρωστάς εφορίες,ΔΕΗ,αέριο,νερό  θα σου μπλοκαιρνουν τα πάντα.. και πλουτίζουν τράπεζες,πολιτικοί,ολιγάρχες  κάποια στιγμή θα μιλήσει ο λαός.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799