Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Σε 11 δόσεις η πληρωμή

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Σε 11 δόσεις η πληρωμή

Κοινoποίηση:

Περισσότεροι από 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 800 δισ. ευρώ θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν, κατά πληροφορίες, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – 6 και 7 Απριλίου – τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ προκειμένου η πρώτη δόση να πληρωθεί έως και τα τέλη Απριλίου.

Εν συνεχεία και μετά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023.

Τα ποσά θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς Taxisnet των ιδιοκτητών και θα πρέπει οι ίδιοι να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) προκειμένου να αποικτήσουν την ταυτότητα πληρωμής με το συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ και τις μηνιαίες δόσεις που αντιστοιχούν.

Η ΑΑΔΕ έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές, τρέχοντας τις διαδικασίες εκκαθάρισης του νέου φόρου με στόχο να αναρτήσει τα «ραβασάκια» στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων, στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Σε 11 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης από τις 11 μηνιαίες δόσεις του φόρου δεν αλλάζει και θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.

Οι περισσότεροι φορολογούμενοι, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα διαπιστώσουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το ίδιο ποσό ΕΝΦΙΑ που κατέβαλαν το 2023, καθώς ο φόρος θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και τις ίδιες εκπτώσεις.

Οι τυχεροί του ΕΝΦΙΑ

Με έκπτωση έως 100% θα φτάσει ο νέος ΕΝΦΙΑ σε:

Ιδιοκτήτες περίπου 305.000 ασφαλισμένων κατοικιών.

Φορολογούμενους, οι οποίοι το 2023 προχώρησαν στην πώληση κάποιου ακινήτου ή μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα.

Πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα ή πολύτεκνους. Το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα είναι «κουρεμένο» κατά 50% ή ακόμη και μηδενικό λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Οι άτυχοι του ΕΝΦΙΑ

«Φουσκωμένος» θα είναι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για:

Φορολογούμενους, οι οποίοι το 2023 απέκτησαν ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα.

Φορολογούμενους, οι οποίοι δήλωσαν αυξημένο εισόδημα το 2022 σε σχέση με το 2021.

Φορολογούμενους, οι οποίοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους.

Φορολογούμενους, που είχαν ασφαλίσει τις κατοικίες τους το 2023 αλλά η ασφάλεια δεν κάλυπτε τα ακίνητα και για σεισμό και για πυρκαγιά και για πλημμύρα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288