Αρχική » ΑΡΤΑ » ” Έσβησε” πασίγνωστος Aρτινός σεφ από καρδιά

” Έσβησε” πασίγνωστος Aρτινός σεφ από καρδιά

Κοινoποίηση:

Πεθανε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο party chef Γιάννης Γιάχος σε ηλικίας 47 ετών.

Ο Γιάννης Γιάχος με καταγωγή από την Άρτα, πιέστηκε τη νύχτα του τελικού με αποτέλεσμα να πάθει την επομένη ανακοπή καρδιάς και να καταλήξει σε ηλικία 47 ετών.

Ποιος ήταν ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Γιάχος

Με ρίζες που ξεκινούν από το ορεινό χωριό Μεγαλόχαρη, της Άρτας. Εμπνευστής και μέντρορας του, ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής (Άλσος).

Η πρώτη του επαφή με την «λευκή στολή» μόλις στα 14, φτιάχνοντας κουλουράκια της Λαμπρής και τσουρέκι, με πλήρη ακρίβεια, μεθοδικότητα και άρωμα Πολίτικων μπαχαρικών. Γνωρίζοντας την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τις τεχνικές, τους συνδυασμούς και το άριστο γευστικό αποτέλεσμα αυτών, οδηγήθηκε σε σπουδές τμήματος Τεχνικού Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα, σε σεμινάρια με θέμα την σοκολάτα και την διακόσμηση, στην Ελβετία, δίπλα στον Rolf Murner, pastry chef.

Επικεντρωμένος στον στόχο του και με σύμμαχο το πείσμα και την δίψα του για γνώσεις και διδαχές, ξεκίνησε να συνεργάζεται με επιχειρήσεις υψηλού βελινεκούς. Το 1986, αποτελεί πια μέλος του δυναμικού του ζαχαροπλαστείου Όσκαρ στα Νέα Λιόσια και ακολούθησε το ζαχαροπλαστείο Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, εως το 1989. Το 1992, ασκήθηκε πρακτικά στο Norida Hotel, στην Κω.

Μπαίνοντας πια, ως πτυχιούχος, στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής τέχνης, εργάστηκε ως βοηθός, στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, στο Περιστέρι εως το 1996. Συνέχισε στη θέση και τα καθήκοντα του ζαχαροπλάστη, στο Σούνιο, στο Grand Resort Cape Sounio Hotel. Από το 1999 εως και το 2004, εργάζονταν πλέον ως Pastry Sous Chef, στο Intercontinental Hotel και για τα επόμενα 9 χρόνια (εως 2013) ανελίχθηκε δυναμικά στη θέση του Pastry Chef Executive στο ξενοδοχείο Pentelikon, στην Κηφισιά.

Θέλοντας να ξεφύγει από τα αστικά δεδομένα, ανέλαβε να γλυκάνει τον Πόρο, νησί του Σαρωνικού κόλπου, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort. Ωστόσο, συμβουλευτικές υπηρεσίες παρείχε και παρέχει, στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα εως και σήμερα. Παράλληλα, από το 2014 και πλεόν, ο Γιάννης Γιάχος έχει αναλάβει ως Pastry Chef τις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel.

Η ζαχαροπλαστική για τον Γιάννη Γιάχο είναι ένα ατελείωτο ταξίδι και αποδεδειγμένα ο μεγάλος του έρωτας. Ξεκίνησε την πορεία του στις γλυκές διαδρομές με βήματα παραδοσιακά και εκτελώντας συνταγές δεκαετιών. Ο σκοπός που γεννήθηκε μέσα του ήταν να εξελίξει την κλασσική ζαχαροπλαστική σε μοντέρνα, δίνοντας την δική του οπτική και το δικό του στίγμα, αλλά πάντα κρατώντας με σεβασμό κάθε παλαιά, βασική διδαχή από το ξεκίνημά του, μέχρι και το λαμπρό του σήμερα.

Αφιερώνεται, πειραματίζεται, δημιουργεί και γεννά αβίαστα νέες γεύσεις και μεθόδους. Ένας άνθρωπος που, αδιαμφισβήτητα, αποτελεί υπόδειγμα εξέλιξης και που με δίκαιο τρόπο και αστείρευτες γνώσεις κατέκτησε θέση στην κορυφή της ζαχαροπλαστικής, έχοντας πάντα το ανικανοποίητο του νικητή να λειτουργεί ως κίνητρο για το απόλυτο.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288