Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ετσι θα καθόμαστε πλέον στα εστιατόρια- Πώς θα μπουν τα τραπέζια, ποιες θα είναι οι αποστάσεις

Ετσι θα καθόμαστε πλέον στα εστιατόρια- Πώς θα μπουν τα τραπέζια, ποιες θα είναι οι αποστάσεις

Κοινoποίηση:

Από τις 6 Ιουνίου ανοίγει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια και στις 29 Ιουνίου οι παιδικές κατασκηνώσεις. Σημείωσε ότι δεν ανοίγουν ακόμη σχολικές καντίνες, ενώ από 1 Ιουλίου επαναλειτουργούν συνέδρια και εμπορικές εκθέσεις.

Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε κάποιες οδηγίες με μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Συγκεκριμένα:

– ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας

– δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών

– όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης παρουσίασε σχεδιαγράμματα για τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι καρέκλες και τα τραπέζια.

ΤΡΑΠΕΖΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΑ

thetoc.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288