Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ευρωεκλογές- Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα μετά την μεταπολίτευση!

Ευρωεκλογές- Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα μετά την μεταπολίτευση!

Κοινoποίηση:

Τα πλέον πολυπληθή τμήματα σε εκλογές μετά τη μεταπολίτευση, θα έχουν σε όλους τους Δήμους οι φετινές ευρωεκλογές.

Η κυβέρνηση προεξοφλώντας προφανώς μεγάλη αποχή εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ορίζονται 700μελή (!) τα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα.

Η υπ’ αριθμ 27 εγκύκλιος με αριθμ. πρωτοκόλλου 39878/8-4-24, του υπουργείου Εσωτερικών , αναφέρει συγκεκριμένα:

«..Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα ενταχθούν για να ψηφίσουν μέχρι 700 εκλογείς μη συμπεριλαμβανομένων στον αριθμό αυτό των ετεροδημοτών , των κοινοτικών εκλογέων και των εκλογέων του άρθρου 27 του ΠΔ 26/2012( στρατιωτικών κλπ) οι οποίοι θα κατανεμηθούν συμμετρικά σ’ όλα τα εκλογικά τμήματα του δήμου».

Εξαίρεση (ως προς τους ετεροδημότες, στρατιωτικούς κλπ.) αποτελούν οι δήμοι Αττικής και Θεσσαλονίκης, στα εκλογικά τμήματα των οποίων «η κατανομή των ετεροδημοτών λόγω του μεγάλου πλήθους τους, συμπεριλαμβάνεται στο αρχικό πλήθος (700)».

Ακόμη το ΥΠΕΣ, ανάβει το πράσινο φως και για εκλογικά τμήματα με περισσότερους από 700 εγγεγραμμένους. Όπως αναφέρει στην εγκύκλιο αν σε κάποιον δήμο μετά την κατανομή των εκλογέων στα 700άρια εκλογικά τμήματα, εξακολουθεί και “περισσεύει” ένας αριθμός που δεν είναι ικανός για τη συγκρότηση εκλογικού τμήματος, τότε αυτοί κατανέμονται στα υπόλοιπα.

Πηγή news-ta.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288