Αρχική » 7 EDITION » Εξελίξεις με το “ΞΕΝΙΑ” Άρτας -Μεταφέρεται στο νέο ΕΣΠΑ…

Εξελίξεις με το “ΞΕΝΙΑ” Άρτας -Μεταφέρεται στο νέο ΕΣΠΑ…

Κοινoποίηση:

Δημοσιεύσαμε την Πέμπτη όλο το στρατηγικό σχέδιο για τα έργα που γίνονται και θα γίνουν στην Ήπειρο με τίτλο erga.gov.gr – Η Πλατφόρμα με τα έργα που γίνονται στην Ήπειρο- Δείτε σε Άρτα και Πρέβεζα…

Ανάμεσα στα έργα που έχουν ανακοινωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα από την Κυβέρνηση βρίσκεται και το “ΞΕΝΙΑ” Άρτας με προϋπολογισμό 11,8 εκατομμύρια που δεν είχε συμβασιοποιηθεί με όλα όσα είχαν γίνει μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Αρταίων.

Μάλιστα, οι διαξιφισμοί μεταξύ νυν Δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα και του πρώην Χρήστου Τσιρογιάννη κρατούν ακόμα και αποτελούν θέμα σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελικά το μεγαλεπήβολο έργο, μεταφέρεται στο νέο ΕΣΠΑ σύμφωνα με τα όσα διαβάζει κανείς στον επίσημο site όπου ακολουθεί και ο σύνδεσμος

ΕΔΩ 

Τι αναφέρει μέσα 

Αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας ως ενός πρότυπου – καινοτόμου κέντρου πολιτισμού με χρήση δημοτικής βιβλιοθήκης, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και τεχνολογίας, δημοτικού ωδείου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και καφετέρια – εστιατόριο όπως λειτουργούσε και στο παλιό ξενοδοχείο. Το έργο θα συμπεριλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου με τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας. Παράλληλα προβλέπονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες για την αναβάθμιση του κτηρίου Ξενία, διαχείριση απορριμμάτων με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Πρόοδος υλοποίησης

Το έργο μεταφέρεται στο ΕΣΠΑ 2021-27.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288