Αρχική » ΑΓΓΙΣΤΡΗ » «Έξτρα» δώρο Πάσχα δίνει η κυβέρνηση – Ποιοι θα το πάρουν

«Έξτρα» δώρο Πάσχα δίνει η κυβέρνηση – Ποιοι θα το πάρουν

Κοινoποίηση:

Ανοιχτό «παράθυρο» για την καταβολή του έκτακτου δώρου Πάσχα άφησε (ξενά) ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς υπογράμμισε πως «αν υπάρχει πλεόνασμα στον δημοσιονομικό χώρο, δεν το κρατάμε για εμάς αλλά το επιστρέφουμε στους φορολογούμενους πολίτες», μιλώντας (15/02) στο OPEN.

Το θετικό στοιχείο που ενισχύει την πιθανότητα νέου επιδόματος, είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στις εκτιμήσεις της που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη Δεκεμβρίου, είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ενισχυθεί ελαφρά το 2024 και το 2025, φτάνοντας το 2,5% από 2,4% το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι όπως φαίνεται, ότι το οικονομικό επιτελείο «ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος για τυχόν νέες παρεμβάσεις, όπως επαβέλαβε και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χορήγηση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν, ποιοι και πόσα θα λάβουν.

Στο σενάριο νέου έκτακτου επιδόματος, η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου, και συγκεκριμένα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι αν τελικά δοθεί το «Πασχαλινό δώρο», θα είναι αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε τα Χριστούγεννα ως έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε 2,3 εκατ. πολίτες, οικογένειες με παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες – δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι δικαιούχοι τότε ήταν οι εξής:

  • 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  • 1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά ή είχαν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ
  • Δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • 210.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.
  • 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ έλαβαν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288