Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » ΦΟΔΣΑ- Προβληματισμοί και η επόμενη ημέρα της νέας Διοίκησης…

ΦΟΔΣΑ- Προβληματισμοί και η επόμενη ημέρα της νέας Διοίκησης…

Κοινoποίηση:

Ψάχνοντας πηγαίνουν ακόμα στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, που μετά τις εκλογές λειτουργεί υπό τη διοίκηση του Νίκου Γεωργάκου.

Διαχειριστικά προβλήματα καθημερινότητας των Δήμων εξακολουθούν να υφίστανται, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και αυτό προκύπτει και από τις πρώτες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, όπως στη σημερινή, κατά την οποία έγινε προσπάθεια να τεθούν προβλήματα που θα επιτρέψουν στους Δήμους και δη τους μεγαλύτερους, όπως ο Δήμος Ιωαννιτών να λειτουργήσουν καλύτερα για τη διαχείριση των διαφόρων ειδών απορριμμάτων τους.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών Μάκης Χρυσοστόμου, στην αρχή της συνεδρίασης του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, το μεσημέρι της Τρίτης, έθεσε μια σειρά από ζητήματα όπως η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Ιωαννίνων κατά το μεσημέρι και κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες αλλά και το πλύσιμο των οχημάτων που καθυστερεί κάθε βάρδια από το να τρέξει ταχύτερα τη δουλειά της, έτσι όπως είναι αναγκασμένο να γίνεται σήμερα το πλύσιμο των αυτοκινήτων.

Ο κ. Χρυσοστόμου ρώτησε για τους όρους εργασίας του αναδόχου στο ΣΜΑ, καθώς όπως είπε, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν εξυπηρετείται από το ΣΜΑ κατά τη μεσημεριανή βάρδια και αναγκάζεται να πηγαίνει τα σκουπίδια στο εργοστάσιο του Ελευθεροχωρίου…

Όπως απάντησε το στέλεχος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Παπαγιάννης, η λειτουργία του ΣΜΑ γίνεται σε δύο βάρδιες, ωστόσο θα καταβληθεί προσπάθεια συνεννόησης με τον ανάδοχο του ΣΜΑ για να λειτουργήσει μια τρίτη βάρδια του ΣΜΑ. Όσον αφορά το πλύσιμο των οχημάτων, το εργοστάσιο δεν το κάνει και χάνονται εργατοώρες από την αποκομιδή, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοστόμου.

Η αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Τατιάνα Καλογιάννη ζήτησε ξανά να υπάρξει μια ενδελεχέστερη ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από τα στελέχη της διοίκησης για να γνωρίσουν όλοι τις υποδομές του ΦΟΔΣΑ, τις ενεργές συμβάσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΦΟΔΣΑ κτλ.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος έθεσε το ζήτημα με τα χόρτα που καθαρίστηκαν από τα οικόπεδα και δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει με τα φυτικά απόβλητα.

Τέλος, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβανόταν η λειτουργία του ΧΥΤΥ του Ελληνικού με εισήγηση για παράταση της ισχύουσας σύμβασης με τον ανάδοχο λειτουργό του συγκεκριμένου έργου κάτι που ήρθε αλλά δεν κατέληξε σε απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, καθώς υπήρχε η αβεβαιότητα αν και ποιος έπρεπε να λάβει την απόφαση. Με την γνωμοδότηση που εισέφερε στο ΔΣ η διοίκηση, προχωρησε στη συνεδρίαση της Τρίτης η λήψη απόφασης για παράταση χρονικής διάρκειας της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης (προαίρεσης) της υπηρεσίας «Λειτουργία ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου Κ/ΞΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε, έως τη λήξη των ποσοτήτων (περίπου 28.000 τόνων και εκτιμώμενης διάρκειας έως τέλος Δεκεμβρίου). Ως τότε, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νίκος Γεωργάκος θα έχει  ολοκληρωθεί και η διαγωνιστική διαδικασία για το νέο ανάδοχο.

epirusgate.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288