Σε ότι αφορά την φράση του τηλεφωνητή στην 28χρονη ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», τονίζεται ότι «το περιπολικό είναι και ταξί όταν χρειάζεται βοήθεια κάποιος. Το περιπολικό γίνεται οποιοδήποτε όχημα όταν πολίτες χρειάζονται βοήθεια». Μέχρι τα τέλη Μαΐου σε όλη την Ελλάδα θα δημιουργηθούν 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο (safe house) σε κάθε περιοχή για γυναίκες που κινδυνεύουν.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες με δυόμιση χιλιάδες αστυνομικούς, ζήτησε από όλους να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σαν να είναι δικό τους και να μπαίνουν στη θέση των θυμάτων. Μια από τις βασικές προσθήκες είναι η κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία των καταγγελιών σε επίπεδο διεύθυνσης αστυνομίας που θα επιβλέπεται διαρκώς από ανώτερο αξιωματικό ο οποίος θα εκτελεί χρέη επόπτη. Κάθε εβδομάδα θα αποστέλλεται απολογισμός στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου, με στόχο την συνεχή παρακολούθηση και λογοδοσία αν διαπιστωθούν παραλείψεις.
Τις καταγγελίες εκτός από τον εκάστοτε αξιωματικό υπηρεσίας, θα χειρίζονται και ο διοικητής και επόπτης του τμήματος, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερωθούν και να συνδράμουν στο περιστατικό. Κανένας αστυνομικός δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο της καταγγέλλουσας μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή της.
Το προσεχές διάστημα η λειτουργία του panic button, (κουμπί πανικού) θα επεκταθεί σε όλη την χώρα.
Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι
Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799