Αρχική » ΠΡΕΒΕΖΑ » Η «άγνωστη» περιοχή της Πρέβεζας και ο κρυμμένος θησαυρός

Η «άγνωστη» περιοχή της Πρέβεζας και ο κρυμμένος θησαυρός

Κοινoποίηση:

«Στην Ελλάδα υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια οι λάτρεις της ανίχνευσης θησαυρών», δήλωσε πρόσφατα στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πολατίδης επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην πώληση ανιχνευτών μετάλλων στην Παναγίτσα Έδεσσας. Η περιοχή θεωρείται η “Μέκκα των χρυσοθήρων” και έχει φιλοξενήσει και το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χρυσοθήρων.

Ότι κι αν αληθεύει από όλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι πως μερικοί Έλληνες δεν διστάζουν. Παίρνουν τον ανιχνευτή μετάλλων τους και ξεχύνονται σε βουνά, ποτάμια, λίμνες για να εντοπίσουν τους χαμένους θησαυρούς. Ποιοι, όμως, είναι όλοι αυτοί οι θησαυροί και που βρίσκονται;

Ο θησαυρός του Πύρρου στην Ήπειρο

Στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στα ορεινά της Πρέβεζας, αναζητούν μέχρι και σήμερα τον θησαυρό του Πύρρου, ο οποίος έδωσε εντολή να θαφτούν εκεί τα πλούτη του. Ο Πύρρος ήταν βασιλιάς των Μολοσσών και ο θρύλος λέει πως όταν πολεμούσε στην Ιταλία και κατάλαβε ότι ίσως δεν ζήσει έδωσε εντολή να θαφτούν οι θησαυροί του στα βουνά της Πρέβεζας. Κανένας όμως δεν έχει εντοπίσει τον πολύτιμο θησαυρό.

Ο θησαυρός του Αλή Πασά στα Ιωάννινα

Ο θρύλος για τον χαμένο θησαυρό του Αλή Πασά, παραμένει ακόμα και σήμερα ελκυστικός για επίδοξους χρυσοθήρες. Σύμφωνα με μία πτυχή, τρία φορτωμένα μουλάρια με θησαυρούς αποπροσανατολίστηκαν και χάθηκαν στα χωριά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων. Ο θρύλος αυτός για τον χαμένο θησαυρό του Αλή Πασά οδήγησε μία γυναίκα σε μία δικαστική περιπέτεια που κράτησε 7 χρόνια, καθώς επίδοξοι χρυσοθήρες κατήγγειλαν την γυναίκα για σωρεία παραβάσεων των οικοδομικών διατάξεων ζητώντας να κριθεί το σπίτι της κατεδαφιστέο, καθώς πίστευαν ότι στο σημείο που ήταν το σπίτι της ήταν κρυμμένος ο θησαυρός του Αλή Πασά.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288