Αρχική » BEST OF NETWORK » Η ΔΕΗ εξαγόρασε τον Κωτσόβολο και κατακτά και το λιανικό εµπόριο

Η ΔΕΗ εξαγόρασε τον Κωτσόβολο και κατακτά και το λιανικό εµπόριο

Κοινoποίηση:

Νέα εποχή ξηµερώνει από σήµερα για τη ∆ΕΗ µε την ολοκλήρωση εξαγοράς της αλυσίδας Κωτσόβολος. Η µεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας θέτει υπό τη σκέπη της τη µεγαλύτερη λιανεµπορική επιχείρηση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα δηµιουργώντας έναν πανίσχυρο παίκτη στην αγορά µε πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα.

Το deal των 200.000.000 ευρώ µε τη βρετανική Curry’s επισφραγίστηκε επισήµως χθες και αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους κρίκους στην αλυσίδα των στρατηγικών κινήσεων του Οµίλου ∆ΕΗ το τελευταίο διάστηµα (Enel Romania, συµφωνίες για νέα φωτοβολταϊκά µε Intrakat, RWE κ.ά.), προκειµένου να αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωµία και το µέλλον των δραστηριοτήτων του, που σε µια πενταετία θα αποδίδουν διπλάσια λειτουργικά κέρδη 3 δισεκατοµµυρίων ευρώ.

Το Δίκτυο του Κωτσόβολου που περνά στον έλεγχο της ΔΕΗ

Τα 97 φυσικά καταστήµατα της αλυσίδας σε Ελλάδα και Κύπρο, µαζί µε το έµπειρο προσωπικό, τους εξειδικευµένους συνεργάτες-εγκαταστάτες, τις υποδοµές µεταφορών, αποθηκευτικών χώρων και logistics, το πολυκαναλικό δίκτυο πωλήσεων, το call center και το επιτυχηµένο e-shop kotsovolos.gr, περνούν και επισήµως στον έλεγχο της ∆ΕΗ, επιτρέποντας στην Επιχείρηση να εξελιχθεί ταχύτατα και χωρίς το υψηλό κόστος µιας επένδυσης από το µηδέν στον πρώτο και ισχυρότερο ολοκληρωµένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών της χώρας.

Το deal ολοκληρώνεται σε µια εποχή που η ενεργειακή µετάβαση και ο «νέος εξηλεκτρισµός» αλλάζουν την παγκόσµια αγορά, δηµιουργώντας νέες λύσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι πελάτες της εταιρείας, εκτός από τα κλασικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που ήδη πωλούνται µέσω του δικτύου των καταστηµάτων Κωτσόβολος (ψυγεία, πλυντήρια, κλιµατιστικά, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), θα µπορούν πλέον να βρουν φωτοβολταϊκά συστήµατα και µπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, αντλίες θερµότητας, λέβητες φυσικού αερίου, µπαταρίες φόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων, ηλεκτρικούς πίνακες, αλλά και ολοκληρωµένες υπηρεσίες και προϊόντα όπως ενεργειακά συµβόλαια, εφαρµογές και προϊόντα για smart homes, ενεργειακές συµβουλές, υπηρεσίες επισκευής και σέρβις, υπηρεσίες για το σπίτι όπως ασφάλειας, καθαρισµού κ.ά., αλλά και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στις οποίες η ∆ΕΗ έχει µπει δυναµικά.

Τα οφέλη

Η εξαγορά της Κωτσόβολος θα προσθέσει ετήσιο τζίρο άνω των 730.000.000 ευρώ στη ∆ΕΗ και λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ, ενώ εξοικονοµεί περίπου 100.000.000 ευρώ, τα οποία ο Όµιλος προόριζε για τη δηµιουργία δικτύου logistics και υποδοµών µεταφορών και συστηµάτων πληροφορικής. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος Οµίλου ∆ΕΗ, Γεώργιος Στάσσης, δήλωσε: «Στόχος µας στον Όµιλο ∆ΕΗ είναι να είµαστε η πρώτη επιλογή των πελατών, όχι από συνήθεια αλλά επειδή είµαστε η πιο σύγχρονη και πιο φιλική στο περιβάλλον και στους καταναλωτές εταιρεία. Ένας ολοκληρωµένος, πελατοκεντρικός πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών σε ψηφιακό και φυσικό επίπεδο. Η ένταξη της Κωτσόβολος στο γκρουπ, ως µέρος του επενδυτικού µας πλάνου ύψους 9 δισ. ευρώ, µας φέρνει πολύ πιο κοντά στον στόχο µας πολύ γρηγορότερα. Ξεκινάει µια νέα σχέση µε τους πελάτες µας, µε φιλοδοξία να τους βοηθήσουµε να εκµεταλλευτούν στο έπακρο τα οφέλη του πράσινου ενεργειακού µέλλοντος και τις δυνατότητες στην εποχή του νέου εξηλεκτρισµού».

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288