Αρχική » ΠΡΕΒΕΖΑ » Η Πρέβεζα φιλοξενεί το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ με 800 χορωδούς από 11 χώρες

Η Πρέβεζα φιλοξενεί το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ με 800 χορωδούς από 11 χώρες

Κοινoποίηση:

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία της πόλης και την τελετή έναρξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας που διοργανώνει η Χορωδία Αρμονία. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κοσμάς Κορωναίος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, φέτος συμμετέχουν στο φεστιβάλ 22 χορωδίες από 11 χώρες όπως την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Σλοβακία, την Σλοβενία ,την Ισπανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ρουμανία.

Αυτή τη στιγμή 800 χορωδοί βρίσκονται στην Πρέβεζα για το Φεστιβάλ και θα τραγουδήσουν σε διάφορα σημεία της πόλης με αποκορύφωμα την τελετή λήξης την Κυριακή 7 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της αρχαίας Νικόπολις, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜ Νικοπόλεως και Πρεβέζης ξεκίνησε ο 28ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής. Απόψε το βράδυ δύο παράλληλα κοντσέρτα θα λάβουν χώρα, το πρώτο που θα είναι θρησκευτικής μουσικής θα γίνει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαράλαμπος ενώ παράλληλα στην παραλιακή οδό έξω από τα δικαστήρια θα γίνει το δεύτερο με κυρίως φολκλορική μουσική.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288