Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η σύνδεση Άρτας-Πρέβεζας και ο οδικός άξονας Ιωαννίνων- Κακαβιάς

Η σύνδεση Άρτας-Πρέβεζας και ο οδικός άξονας Ιωαννίνων- Κακαβιάς

Κοινoποίηση:

Ο κόμβος προς Δρίσκο

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης έθεσε στη διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. το ζήτημα κατασκευής του ημιτελούς κόμβου προς Δρίσκο μετά τη γέφυρα Μπαλντούμας ώστε να εξυπηρετείται το Βόρειο τμήμα της Ηπείρου, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα υποδομών όπως η σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα και ο παραθαλάσσιος οδικός άξονας, όπως ο ίδιος άλλωστε είχε αναφερθεί και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ART TV

Μάλιστα ο κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συνεργασία που υπάρχει, τόσο για το θέμα της σήραγγας, όσο και για τα άλλα θέματα υποδομών της Ηπείρου, εκφράζοντας την πίστη του «ότι θα φτάσουμε σε θετικά αποτελέσματα».

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε και δημόσια το αίτημά του για την κατασκευή του ημικόμβου προς Δρίσκο, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δώσει μια προμελέτη στην Εγνατία Οδό Α.Ε., υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι πολύ σημαντικός για το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και η Περιφέρεια είναι διατιθεμένη να καλύψει το κόστος, με τον Υφυπουργό να παραπέμπει για τα επόμενα βήματα στην παραχωρησιούχο εταιρεία.

Όσον αφορά τα άλλα έργα υποδομών στην Ήπειρο, ο Υφυπουργός ανέφερε «τα συζητάμε συνέχεια με τον κ. Καχριμάνη. {…}. Τα συζητάμε σε μια δυναμική διαδικασία, φεύγω με ένα φάκελο σημαντικό, έχουμε επαφές και μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του Υπουργείου, για να βρεθεί λύση για τη Δυτική πλευρά της Ηπείρου, όπως επίσης και για τη βόρεια παράκαμψη του Αμβρακικού, που και αυτό είναι ένα σημαντικό έργο που πρέπει να προχωρήσει. Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλουν την ωρίμανσή τους, δεν είναι εύκολη ιστορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός για να προσθέσει: «Εκείνο που για μας είναι μεγάλη προτεραιότητα είναι το Γιάννενα- Κακαβιά. Είναι ένα έργο που είναι μπροστά μας που θα το συμβασιοποιήσουμε πολύ σύντομα…»

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288