Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Ιωάννινα: Και πάλι στους δρόμους φοιτητές, πανεπιστημιακοί και συλλογικότητες

Ιωάννινα: Και πάλι στους δρόμους φοιτητές, πανεπιστημιακοί και συλλογικότητες

Κοινoποίηση:

Στους δρόμους των Ιωαννίνων βγήκαν και χθες οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί και συλλογικότητες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι πλημμύρισαν το μεσημέρι, με τα συνθήματα να στρέφονται κατά της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

Το πρωί, χθες, μίλησε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο πανεπιστημιακός καθηγητής Χρήστος Μαντάς, εξηγώντας γιατί οι πανεπιστημιακοί ανθίστανται για να παραμείνει το δημόσιο Πανεπιστήμιο. «Θα αυξηθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση της ανώτατης εκπαίδευσης και τα περιφερειακά πανεπιστήμια, όπως αυτό των Ιωαννίνων, θα υποστούν τεράστια συρρίκνωση», τόνισε. Την αντίθεσή της εξέφρασε επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Ολυμπία Τσαπάρη, σημειώνοντας, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, πως ήδη έχει ξεκινήσει η απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με αρκετές υποδομές να μην λειτουργούν και η θέρμανση, όπως είπε, παραμένει ελλιπής για φοιτητές, εργαζόμενους και πανεπιστημιακούς δασκάλους.

Τα δικά της αιτήματα πρόβαλε με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ, η οποία στηρίζει το Δημόσιο πανεπιστήμιο. «Η Παιδεία είναι υπόθεση του λαού και εμείς λέμε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», αναφέρει, ζητώντας επιπροσθέτως να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16».

φωτογραφίες: epirus-tv-news.gr

Ιωάννινα: Και πάλι στους δρόμους φοιτητές, πανεπιστημιακοί και συλλογικότητες

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288