Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ιωάννινα: Κινητοποίηση ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ιωάννινα: Κινητοποίηση ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Κοινoποίηση:

Στους δρόμους κατεβαίνουν εκ νέου σήμερα φοιτητές, πολίτες και συλλογικότητες, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ να στηρίζει την κινητοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωση των φορέων γίνεται λόγος για «αποσάρθρωση και συρρίκνωση της Δημόσιας Παιδείας». «Για το λόγο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό “παρών”», τονίζει η ΑΔΕΔΥ. «Μετά από τα συλλαλητήρια όπου η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας εξέφρασε την εναντίωση της απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή», τονίζει και προσθέτει: «Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση στέλνει τα ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο!». Οι φορείς επιμένουν ότι τα αιτήματα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι δίκαια. «Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288