Αρχική » ωTOP STORY » Ιωάννινα: Με ένα «κλικ» στην εφαρμογή… βλέπεις την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ιωάννινα: Με ένα «κλικ» στην εφαρμογή… βλέπεις την ατμοσφαιρική ρύπανση

Κοινoποίηση:

Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων βρήκε… τη λύση. Σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής Ζίτσας τοποθετήθηκαν αισθητήρες οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα αέριας ρύπανσης και τα αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο στην εφαρμογή smartiscity στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα κυρίως στις ευπαθείς ομάδες πολιτών αντλώντας συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Ο Δήμος Ζίτσας από το 2021 έχει εγκαταστήσει στις Κοινότητες Ελεούσας, Μεγάλου Γαρδικίου και Αγίου Ιωάννη περιβαλλοντικούς αισθητήρες που επιτρέπουν τη συνεχή παρακολούθηση των πηγών ρύπανσης της ατμόσφαιρας, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τα επίπεδα των αέριων ρύπων.

Τα δεδομένα αυτά αποτυπώνονται στην εφαρμογή smartiscity στην ιστοσελίδα του Δήμου και αφορούν 10 παραμέτρους ρύπανσης όπως τα επίπεδα των σωματιδίων το όζον, τα οξείδια του Αζώτου, το μονοξείδιο και το διοξείδιο του Άνθρακα, καθώς και το διοξείδιο του θείου. Παράλληλα παρουσιάζονται και στοιχεία μετεωρολογικών δεδομένων (θερμοκρασία, υγρασία).

Με στόχο την αμεσότερη επικοινωνία με τους πολίτες, ο Δήμος Ζίτσας έχει θέσει στην υπηρεσία τους την ηλεκτρονική εφαρμογή smartiscity. Η εφαρμογή είναι ανοιχτή σε όλους, επισκέπτες και κατοίκους του Δήμου, που με τη χρήση είτε του κινητού τους, είτε του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχουν τη δυνατότητα καθημερινά και για όλο το 24ωρο αφενός να ενημερώνονται και αφετέρου να υποβάλλουν αιτήματα για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Η εφαρμογή smartiscity είναι εντελώς δωρεάν και κάθε χρήστης μπορεί να υποβάλλει τα ερωτήματα και αιτήματά του για ζητήματα που αφορούν σε θέματα:

· Καθαριότητας,

· Περιβάλλοντος,

· Δημοτικού φωτισμού,

· Οδοποιίας,

· Ύδρευσης,

· Κοινωνικής υποστήριξης.

Μετά την υποβολή του αιτήματος οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά με την πορεία εξέλιξης και τη διεκπεραίωση αυτού, μέσω του ολοκληρωμένου εργαλείου επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288