Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ιωάννινα: Βαρυποινίτης διακινούσε ναρκωτικά μέσα από τις φυλακές με την “εύνοια” αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ – Πώς τους έπιασαν

Ιωάννινα: Βαρυποινίτης διακινούσε ναρκωτικά μέσα από τις φυλακές με την “εύνοια” αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ – Πώς τους έπιασαν

Κοινoποίηση:

Ο “Αρχηγός” των φυλακών Ιωαννίνων, o 40χρονος έγκλειστος Ε.Β. από την Αλβανία, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών είχε την “εύνοια” του Υποδιευθυντή των φυλακών, ενός αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. και δύο πολιτικών υπαλλήλων των φυλακών, προκειμένου να λαμβάνει απρόσκοπτα τα εξωτερικά “εμβάσματα” από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τους τελευταίους 10 μήνες, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο βαρυποινίτης κρατούμενος έχει λάβει χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο κρατούμενος λάμβανε χρήματα μέσα στις φυλακές, από έναν συνεργό του στη διακίνηση ναρκωτικών, έναν αρχιφύλακα του Α.Τ. Ιωαννίνων και την σύντροφό του. Ο υποδιευθυντής και οι δύο πολιτικοί υπάλληλοι των φυλακών φαίνεται να περνούσαν τα χρήματα στον κρατούμενο αναγράφοντας στα βιβλία ποσά μικρότερα από αυτά που ήταν στην πραγματικότητα. Προς το παρόν υπάρχει μία συνομιλία ανάμεσα στον Υποδιευθυντή των φυλακών και στον κρατούμενο, από την οποία προκύπτουν κάποιες ενδείξεις οικονομικής δοσοληψίας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν αυτή η παράνομη δραστηριότητα να γινόταν και “αφιλοκερδώς” με μοναδικό όφελος την ομαλή και ήρεμη λειτουργία των φυλακών, καθώς ο κρατούμενος φαίνεται ήταν ο “απόλυτος άρχων” στο εσωτερικό τους.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέβησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση στο σωφρονιστικό κατάστημα, μετά από καταγγελία για την ύπαρξη κυκλώματος ναρκωτικών στο οποίο ηγούνταν ο βαρυποινίτης κρατούμενος Αλβανικής υπηκοότητας. Παράλληλα στο πλαίσιο της έρευνας, έχουν συλληφθεί και άλλοι κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Ο Αλβανός βαρυποινίτης, φέρεται να διακινούσε ναρκωτικές ουσίες τόσο εντός φυλακών, όσο και εκτός, με την βοήθεια ενός συνεργού του, της συντρόφου του και ενός αρχιφύλακα της αστυνομίας, ο ρόλος του οποίου ερευνάται, που στη συνέχεια του παρέδιδαν τα έσοδα.

Στο κελί του βαρυποινίτη εντοπίστηκαν 89 συσκευασίες χασίς, ένας σουγιάς και κάποια κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος του ίδιου και του συγκρατούμενού του στο ίδιο κελί σχηματίστηκε δικογραφία.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288