Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα - Θεσπρωτία

Ήπειρος- 10 μήνες φυλακή για τα αδέσποτα, σε πρώην Αντιδήμαρχο

Κοινoποίηση:

Η διαχείριση των αδεσπότων βάζει φυλακή… αιρετούς της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης!

Για το Δήμο Ιωαννιτών, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σορόκας, μέλος της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 10 μηνών, εξαιτίας καταγγελίας συμπολίτη αναφορικά με τις ευθύνες του Δήμου Ιωαννιτών για τα αδέσποτα. Άτυχος ο κ. Σορόκας γιατί την περίοδο της καταγγελίας την αρμοδιότητα υπηρετούσε ο ίδιος ως αντιδήμαρχος. Η εκτέλεση της απόφασης προφανώς ανεστάλη αλλά το ζήτημα παραμένει για τους αιρετούς.

Το θέμα απασχόλησε ήδη τη δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, όπως έκανε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύνταξε επιστολή με την οποία ζητά να συζητήσει το θέμα αυτό κατεπειγόντως το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη, σύμφωνα με το Δήμαρχο. “Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, δε μπορεί να σύρονται στα δικαστήρια αιρετοί και να τους καταλογίζονται ποινές” τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ο κ. Μπέγκας στην επιστολή του επισημαίνει ότι το θεσμικό πλαίσιο έχει καταστήσει ιδιαίτερα αυστηρές τις ποινικές κυρώσεις για τους αιρετούς που
αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι και οι κατάλληλες συνθήκες για την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι με την επιστολή του ζητά από την ΚΕΔΕ να πάρει απόφαση, καθώς το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Δ.Σ., με την οποία να ζητά την κατάργηση των ειδικών ποινικών ευθυνών των αντιδημάρχων και η διατήρηση μόνο των γενικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, ώστε να μην αποτρέπονται οι αιρετοί από την ανάληψη της αρμοδιότητας.

epirusgate.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799