Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Ήπειρος: Χιόνι ΤΩΡΑ (photos)

Κοινoποίηση:

Χειμωνιάτικο σκηνικό διαμορφώθηκε στα περίχωρα των Ιωαννίνων, καθώς χιονόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης. Στον οικισμό Μάρμαρα, το χιόνι κάλυψε σπίτια, δρόμους και αγροτικές εκτάσεις, δημιουργώντας εικόνες «άσπρης μέρας» που θύμισαν χειμώνα παλαιότερων ετών.

Η χιονόπτωση ήταν κατά διαστήματα πυκνή, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία ή στην καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ οι θερμοκρασίες παρέμειναν χαμηλές από τις πρωινές ώρες. Οι φωτογραφίες του Γιώργου Παπαϊωάννου/ΕΡΤ Ιωαννίνων αποτυπώνουν το χιονισμένο τοπίο στα Μάρμαρα, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τον αστικό ιστό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, οι χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο θα συνεχίσουν να σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με χιονόνερο ή χιόνι στην πόλη και χιόνια στις γύρω περιοχές πάνω από τα 600–700 μέτρα, ενώ προς το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένεται αρχικά πρόσκαιρη βελτίωση, ωστόσο από το μεσημέρι προβλέπεται νέα επιδείνωση με χιονόνερο ή χιόνι που γρήγορα θα μετατραπεί σε βροχή, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799