Αρχική » ΗΠΕΙΡΟΣ » Ήπειρος: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη για τηλεφωνική απάτη – Είχε παραλάβει σακούλα με 2.000 ευρώ

Ήπειρος: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη για τηλεφωνική απάτη – Είχε παραλάβει σακούλα με 2.000 ευρώ

Κοινoποίηση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες Η οργάνωση επιχειρούσε να εξαπατήσει ηλικιωμένους, ζητώντας χρήματα για έξοδα χειρουργικής επέμβασης ,στην οποία έπρεπε δήθεν να υποβληθεί το παιδί τους, ύστερα από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα. Οι αστυνομικοί επενέβησαν την ώρα που ο αλλοδαπός παραλάμβανε 2.000 ευρώ από ημεδαπό που είχε εξαπατηθεί.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη – τελεσθείσα και σε απόπειρα – κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από πλήθος καταγγελιών, κυρίως ηλικιωμένων, πολιτών χθες το πρωί στα Ιωάννινα, ότι δέχθηκαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι γιατροί νοσοκομείου της πόλης και ζητούσαν χρήματα, προκειμένου το παιδί τους να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, λόγω τροχαίου ατυχήματος που δήθεν είχε υποστεί. Μάλιστα, με σκοπό την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερης συναισθηματικής φόρτισης και ψυχολογικής πίεσης, μέλη της οργάνωσης παρίσταναν – κατά περίπτωση – την κόρη ή τον γιο τους, εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», που θα παραλάμβανε αυτοπροσώπως τα χρήματα, στην περίπτωση που κάποιοι από τους πολίτες πείθονταν από το εγκληματικό τους σχέδιο.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συγκροτήθηκε ειδική ομάδα, η οποία κατάφερε να εντοπίσει τον αλλοδαπό και να επέμβει την ώρα που παραλάμβανε από ημεδαπό, που είχε εξαπατηθεί με τον παραπάνω τρόπο, χαρτοσακούλα με 2.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια του επιστράφηκαν.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε εισέλθει προχθές (6-6-20024) στη χώρα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ακόμη το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288