Αρχική » ωTOP STORY » Ήπειρος: Kαλοκαιρινό ταξίδι στο χωριό με την ορεινή βοτσαλωτή παραλία

Ήπειρος: Kαλοκαιρινό ταξίδι στο χωριό με την ορεινή βοτσαλωτή παραλία

Κοινoποίηση:

Τα Τζουμέρκα της άγριας ομορφιάς. Ανυπόκριτα, ανόθευτα, ατίθασα θα μπορούσαν να είναι τα επίθετα που τα χαρακτηρίζουν. Προσδιορισμοί απόλυτα εύστοχοι αν κρίνει κανείς από το sui generis ηπειρωτικό τοπίο που κυριαρχεί στην πιο ανέγγιχτη γωνιά της Ελλάδας.

H σαγηνευτική εικόνα της παρθένας φυσικής ομορφιάς στο άγριο χειμωνιάτικο τοπίο συνθέτει ένα μαγευτικό καταπράσινο συνονθύλευμα εμπειριών που προσφέρει από μόνο του ένα διαφορετικό καλοκαιρινό ταξίδι.

Παραλία Τζουμέρκων

Αν και ακούγεται οξύμωρο, ισχύει. Τα Τζουμέρκα έχουν παραλία. Και μάλιστα μια καταπληκτική ορεινή παραλία. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τον χάρτη προς την νοτιοανατολική πλευρά των Τζουμέρκων, θα διαπιστώσετε ότι και ο ποταμός Αχελώος περνά από τα Τζουμέρκα. Σε αυτό το σημείο μάλιστα δημιουργεί μια πρωτότυπη ορεινή βοτσαλωτή παραλία που κάθε καλοκαίρι είναι η τέλεια εναλλακτική στην θαλασσινή αλμύρα. Εξίσου δροσιστική, μα συνάμα απίστευτα εντυπωσιακή, γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να βρείτε παραλία στο βουνό, η παραλία των Τζουμέρκων είναι ο κρυμμένος ορεινός άσσος απέναντι στον καλοκαιρινό καύσωνα. Προσοχή μόνο στην κρεμαστή γέφυρα Γλύστρα-Γκολφάρι, μιας και δεν υπάρχουν σημάνσεις και ταμπέλες, ενώ καλό θα ήταν να ρωτήσετε κάποιον ντόπιο, για να βρείτε γρηγορότερα τις μικρές γραφικές παραλίες.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288