Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ήπειρος-Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Προς παραίτηση η Μαρία Κεφάλα από τα Ιωάννινα

Ήπειρος-Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Προς παραίτηση η Μαρία Κεφάλα από τα Ιωάννινα

Κοινoποίηση:

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να κυριαρχεί στην ατζέντα.

Στον απόηχο του ομόφωνου «όχι» της Ιεράς Συνόδου, με το Μαξίμου να απαντά «ουδέν σχόλιο» και πως «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι σεβαστές», η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τους «γαλάζιους» διαφωνούντες, που δεν περιορίζονται στο Κοινοβούλιο, αλλά βρίσκονται και εντός Υπουργικού.

Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του MEGA, πρόκειται να δηλώσει την αντίθεσή του στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ωστόσο δεν σκοπεύει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, στηρίζοντας τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Βορίδης αναμένεται να απέχει από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παραιτείται η Κεφάλα;

Ωστόσο, υπάρχει άλλη μία υπουργική διαφωνία με το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, έχει δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Μαρία Κεγάλα αναμένεται εντός της εβδομάδας να υποβάλει την παραίτησή της, ενώ τη θέση της θα πάρει η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Εξάλλου, το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους υπουργούς του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν σαφές: άλλο ανοχή στην… αποχή «γαλάζιων» βουλευτών κι άλλο «ανταρσία» εντός Υπουργικού.

Μόνη εξαίρεση, όπως έχει φανεί, θα αποτελέσει ο κ. Βορίδης, για τον οποίο το Μαξίμου δείχνει πρόθυμο να δείξει ανοχή.

Άλλο Βορίδης, όμως, κι άλλο Κεφάλα, η οποία, εν τέλει, είναι υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας…

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288