Αρχική » ΗΠΕΙΡΟΣ » Ήπειρος: Ο αγιασμός των υδάτων στο ιστορικό γεφύρι της Κόνιτσας – Δείτε φωτογραφίες

Ήπειρος: Ο αγιασμός των υδάτων στο ιστορικό γεφύρι της Κόνιτσας – Δείτε φωτογραφίες

Κοινoποίηση:

Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με εντυπωσιακή τελετή Αγιασμού των υδάτων στον ποταμό Αώο, κάτω από το ιστορικό λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας. Ο Αγιασμός των υδάτων έγινε με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών αφού για μία ακόμη φορά οι πληρότητες στον Ν.Ιωαννινων είναι σε υψηλά επίπεδα.

Δέκα κολυμβητές έλαβαν μέρος στην παραδοσιακή βουτιά, με τον 19χρονο Δημήτρη Καρακούνο από την Αθήνα να καταφέρνει να πιάσει τον τίμιο Σταυρό. Οι κολυμβητές αντιμετώπισαν το κρύο του ποταμού Αώου και τη χαμηλή θερμοκρασία, καθώς το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο αγιασμός των υδάτων στο ιστορικό γεφύρι της Κόνιτσας

Το Γεφύρι της Κόνιτσας, το οποίο αποτελεί ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής, χτίστηκε το 1869 από 50 μαστόρους και εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για την εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική την μοναδική τοποθεσία του στην είσοδο της χαράδρας του ποταμού Αώου. Σε απόσταση πεζοπορίας δύο ωρών βρίσκεται η Ιερά Μονή Στομίου.

Ο αγιασμός των υδάτων στο ιστορικό γεφύρι της Κόνιτσας

Είναι η πρώτη φορά που ο αγιασμός των υδάτων για τα Θεροφάνεια πραγματοποιείται στο ποταμό Αώο.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Κόνιτσα για να παρακολουθήσει την τελετή. Η περιοχή είχε υψηλές πληρότητες στα καταλύματα καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288