Αρχική » ΗΠΕΙΡΟΣ » Ήπειρος: Πέταξε φόλες και σκότωσε 5 ζώα, ανάμεσά τους προστατευόμενο χρυσαετό

Ήπειρος: Πέταξε φόλες και σκότωσε 5 ζώα, ανάμεσά τους προστατευόμενο χρυσαετό

Κοινoποίηση:

Ασυνείδητος πέταξε φόλες στην Ήπειρο που είχαν ως συνέπεια 5 ζώα να χάσουν τις ζωές τους. Περιπατητές που βρέθηκαν στην Αετομηλίτσα για το Sarantaporos Science Week εντόπισαν ένα χρυσαετό, που είχε καταναλώσει μία δηλητηριασμένη αλεπού να ψυχοραγγεί.

«Ακούγονταν σαν άνθρωπος που παθαίνει ασφυξία και πασχίζει για αέρα. Βλέπαμε τη ράχη του να ανεβοκατεβαίνει από τις κοφτές, δύσκολες ανάσες. Χαροπάλευε καθώς τα ζωτικά του όργανα νεκρώνονταν σιγά σιγά από το νευροτοξικό δηλητήριο που μόλις πριν λίγα λεπτά είχε πάρει μέσα του, καταναλώνοντας μια νεκρή αλεπού, η οποία είχε φάει νωρίτερα μια από τις πολλές φόλες που σκόρπισε ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ τους. Προφανώς και στόχος του ήταν να σκοτώσει αυτά και πολλά ακόμη άγρια ζώα», επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με ανάρτηση του στο facebook και παραθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Βρέθηκαν 13 δηλητηριασμένα δολώματα

 

 

Οι περιπατητές εντόπισαν συνολικά 13 δηλητηριασμένα δολώματα που είχαν ως συνέπεια να χάσουν τις ζωές τους μία αλεπού, δύο μικρά πουλιά, μία γάτα και στη συνέχεια και ο χρυσαετός.

 

«Για κακή τύχη των ζώων αυτών, δεν φτάσαμε έγκαιρα ώστε να αποτρέψουμε το μοιραίο. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να τα σώσουμε.. και ο χρυσαετός ξεψύχησε μπροστά στα μάτια μας», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου και αναρατώθηκε «τι είδους ευχαρίστηση μπορεί να πήρε από αυτή του την πράξη ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. Πάντως μου υπενθύμισε για ακόμη μια φορά ότι σαν είδος και “φάρα” είμαστε σκέτη απογοήτευση..».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288