Αρχική » BLOG 7 » Ήπειρος: Πρωτοφανής επίθεση σε 47χρονη καρκινοπαθή ιατρό που απεβίωσε

Ήπειρος: Πρωτοφανής επίθεση σε 47χρονη καρκινοπαθή ιατρό που απεβίωσε

Κοινoποίηση:

Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρισμός μαζί με υβριστικά σχόλια που θέλει μία πρόσφατα αποθανούσα γιατρό να έχασε τη ζωή της από το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Τα πραγματικά αίτια του θανάτου της ωστόσο επ’ ουδενί δεν σχετίζονται με το γνωστό εμβόλιο. Παραδείγματα αναπαραγωγών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
cov gia

 

Τι ισχύει

Με το ονοματεπώνυμο από τις αναρτήσεις του ισχυρισμού γρήγορα μπορούμε να εντοπίσουμε την ανακοίνωση της κηδείας, όπου αναγράφεται πως η αποθανούσα ήταν όντως η Ευαγγελία Γκίκα, ετών 47. Αναφέρεται επίσης το επάγγελμά της (γιατρός) και ο τόπος κήδευσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί τον μόνο χώρο στο διαδίκτυο όπου αναφέρεται το όνομα της Ευαγγελία Γκίκα μέσα στην τελευταία εβδομάδα, συνεπώς δεν υπάρχει καμία προφανής πηγή που να συνδέει το γεγονός με το εμβόλιο και τις όποιες παρενέργειές του.

Τα Ellinika Hoaxes ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια της άτυχης γυναίκας, απ’ όπου πληροφορηθήκαμε πως η αποθανούσα εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ως Επικουρική Επιμελητής Β’ ΕΣΥ στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Η οικογένειά της μας παρείχε επίσης δήλωση όπου ξεκαθαρίζεται η αιτία θανάτου της κ. Γκίκα:

Προς Αποκατάσταση της Αλήθειας

Εγώ η Χριστίνα Γκίκα του Αποστόλου αδερφή της Εύας Γκίκα και ο Κωνσταντίνος Σακκάς του Αντωνίου σύζυγος της Χριστίνας Γκίκας, σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι η αγαπημένη μας Εύα (Ευαγγελία) Γκίκα απεβίωσε στις 26.01.2024 από χρόνια ασθένεια, μεταστατικό καρκίνο του μαστού, και καμία σχέση δεν έχει ο θάνατός της με διάφορες ανοησίες που διαδίδονται.

Με οργή και αγανάκτηση γίναμε μάρτυρες της εργαλειοποίησης του θανάτου της αγαπημένης μας Εύας, για την διάδοση εξόφθαλμα ψευδών ειδήσεων από ανθρώπους μηδενικής ενσυναίσθησης και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Χριστίνα Γκίκα, Κωνσταντίνος Σακκάς

Ακόμη, μας αποστάλθηκε το έγγραφο της Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου, το οποίο και επισυνάπτεται με την άδεια της οικογένειας. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην δεξιά στήλη του εγγράφου στα στοιχεία θανάτου, η αιτία ήταν “μεταστατικός καρκίνος μαστού”.

cov gia1

H φωτογραφία που συνοδεύει μερικές από τις αναρτήσεις του ισχυρισμού προέρχεται από το προφίλ που διατηρούσε η κ. Γκίκα στο Facebook. Παρότι η οικογένεια το «κατέβασε» λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατό της, χρήστες πρόλαβαν να βρουν την φωτογραφία και να την χρησιμοποιήσουν ώστε ο ισχυρισμός περί θανάτου από το εμβόλιο να φαίνεται πειστικότερος. Η οικογένεια μας επισήμανε πως, εξαιτίας της ασθένειας από καρκίνο του μαστού, ο εμβολιασμός της κ. Γκίκα είχε κριθεί ακόμη περισσότερο απαραίτητος, ως μέλος ευπαθούς ομάδας.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η περίπτωση της Ευαγγελίας Γκίκα δεν είναι η μοναδική. Καθημερινά, ομάδες αντιεμβολιαστών διακινούν θανάτους συμπολιτών μας «από το εμβόλιο», χωρίς την παραμικρή απόδειξη.

Συμπέρασμα

Τα αίτια θανάτου της Ευαγγελίας Γκίκα δεν έχουν καμία σχέση με το εμβόλιο κατά της COVID-19. Η οικογένειά της μας ενημέρωσε πως η ίδια έπασχε από χρόνιο, μεταστατικό καρκίνο του μαστού, από τον οποίο και τελικά απεβίωσε, όπως επιβεβαιώνει η Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου της. Δεν υπάρχει κανένα βάσιμο στοιχείο που να μπορεί να στηρίξει τον ισχυρισμό.

Άγγελος Παλιακούδης/ellinikahoaxes.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288