Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ήπειρος: Στο επίκεντρο η πρόληψη για τα καιρικά φαινόμενα

Ήπειρος: Στο επίκεντρο η πρόληψη για τα καιρικά φαινόμενα

Κοινoποίηση:

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται στο επίκεντρο και στην Ήπειρο, καθώς τα καιρικά φαινόμενα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, εμφανίζουν μεγαλύτερη ένταση. Για το λόγο αυτό χθες, βρέθηκε χθες στα Γιάννενα ο υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Οι δύο άνδρες είχαν εκτενή συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε πως «είχαμε σοβαρή συζήτηση για τα χιόνια, για τις πλημμύρες, για τις πυρκαγιές. Τόνισα ότι εδώ στην Ήπειρο η συνεργασία ήταν άψογη και με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και από την πλευρά μας με την Πολιτική Προστασία. Συζητήσαμε όλες τις περιπτώσεις και πρακτικά πως κάνουμε εδώ για διάφορα θέματα. Όλα είναι θέμα συνεργασίας, θέμα δουλειάς γιατί μπορεί να συμβεί κάτι, το οποίο, όπως έγινε στη Θεσσαλία, που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής ανέφερε πως έγινε μια σοβαρή συζήτηση. Τέλος, υπουργός και περιφερειάρχης εξήραν το ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνοντας λόγο για όποια καιρικά φαινόμενα προκύπτουν και τα οποία αντιμετωπίζονται επαρκώς.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288